Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Je možné užit Clotrimazol 200 při mykóze během kojení?

Jana 13.2.2018 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné užit Clotrimazol 200 při mykóze A to během kojení?? Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, v souhrnu údajů o přípravku je uvedeno:
Není známo zda klotrimazol přechází do mateřského mléka. Vzhledem k jeho nízké
absorpci během topického použití (lokálního použití na kůži, sliznicích) zde pravděpodobně není žádné riziko pro kojence spojené s kojením.
Obecně ale platí, že podání léků, zejména v době těhotenství a kojení, musí být jasně indikováno, to znamená, že infekce musí být jednoznačně prokázaná a až pak by jsem zahajovala léčbu. Vy neuvádíte, o jakou formu mykózy se jedná, ale určitě je na místě dotaz, zdali by lokální podání tohoto přípravku nepostačovalo? Vaginální globule či vaginální mykóze, mast/krém lokálně na projev na kůži? V případě mykotické infekce na nehtech by jsem doporučila vyčkat až po ukončení kojení a taky do té doby aplikovat maximálně lokální přípravky. U mykózy v dutině ústní, tzv. SOOR lokálně projevy potírat Hypermanganem. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
bylo by lépe zhotovit kultivaci včetně citlivosti a mikrobní obraz poševní zda se jedná o mykozu nebo zda je například i bakteriální příměs a cíleně podle výsledku nasadit léčbu, podávání Clotrimazolu by měl podle nálezu posoudit lékař.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Clotrimazol
Staci na vyleceni tablety clotrimazol 100, nebo musim...
Clotrimazol AL 200
Dobrý den, je možné používat tablety Clotrimazol AL...
Vaginální tableta se úplně nerozpustí
Dobrý den, na léčbu vaginální mykózy jsem si včera...
Bronchovaxom a vakcína proti mykóze
Dobrý den, mohu současně užívat tablety bronchovaxomu...
Clotrimazol
Dobrý den, někde jsem se dočetla, že vaginalní tablety...
Mykóza Clotrimazol AL 1%
Prosím vás, Clotrimazol AL 1% je určen pouze pro vnější...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné těhotenství?


Je možné těhotenství?


Je možne těhotenstvi?


Je možné těhotenství?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je možné těhotenství i když beru antikoncepci...

Je možné těhotenství?

Dobrý den v lednu jsem byla na miniinterupci. Vše proběhlo v pořádku a menstruaci...

Je možné těhotenství?

Dobrý den, potřebuji poradit od loňského listopadu neberu antikoncepci, protože...

Je možné těhotenství?


Je možné týden na to darovat krev?




Je možné už vyloučit otěhotnění?


Je možné užívat Brufen v kombinaci s léky na vysoký tlak?


Je možné užívat Deoxymykoin a Nimesil?


Je možné vydržet?


Je možné vyloučit těhotenství?


Je možné vysadit léky na vysoký tlak?


Je možné zjistit, kdy žena měla naposledy pohlavní styk?


Je možné zkrátit jednu končetinu?


Je možné změnit ortodoncii v průběhu léčby?


Je možné zvládnout případné těhotenství po infarktu myokardu ?


Je možné že jsem těhotná?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Před třemi dny jsem měl 3 klíšťata.


Antibiotika


Bartholiniho či Bartholinská žláza

Ahoj, Bartholliniho žlázy jsou kanálky, odtud odchází ejakulát žen, nebo se...

Mrtvění

Dobrý den,chtěla bch se zeptat zda mrtvění rukou může být od krční páteře.V...

Postinor a jeho vliv na plodnost

Dobry den, Chtela bych se zeptat, zda Postinor muze zpusobovat neplodnost?...

Špinění při užívání cerazette

Dobrý den, jsem 15 měsíců po porodu a 13 měsíců užívám antikoncepci cerazette....

HST a zlomenina patní kůstky


Boulička u konečníku


Akutní zánět žlučníku a ERCP

Dobrý den, manželka zřejmě prodělala žlučníkový záchvat, který během dvou hodin...

Viróza a bolest kloubu

Dobrý den , jeden den horečka bolest svalů a kloubů jako při chřipce , druhý...

Hnisavá rýma

Dobrý den, sedmiletý syn má již druhý měsíc intenzivní žlutozelenou rýmu. Po...

Suchý a vrásčitý žalud

Dobrý den. prosím potřebuju pomoc. poslední dobou mě velice tíží pocit, že...

Krev ve stolici

Dobrý den, přibližně od Vánoc mojí dceru 13 let trápí občasná krev na toaletním...

Kručení v oblasti střev

Dobrý den, asi měsíc/dva mi opravdu hodně kručí v oblasti střev a žaludku....

Genitální herpes

Dobry den mam problem s genitalnim herpes vraci se mi nekolikrat do roka je...

Distenze Achillovy šlachy

Dobrý den, můj dotaz směřuje k tomu, zda bylo správně diagnostikováno mé zranění...

Bolest při hlubokém nádechu

Dobrý den, už delší dobu cítím při hlubokém nádechu pichlavou bolest na pravé...

Podvrknutí kotníku a natažené vazy

Dobrý den, v sobotu 26.9. jsem na fotbale špatně došlápl, okamžitě se mi udělal...

Antibiotika, několik infekcí a únava

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na nějaké věci ohledně mých zdravotních potíží.Začalo...

Inzerce
×