Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je možné zhoršení extraesofageálního refluxu z důvodu nedostatku železa?

Trávení monika 10.9.2018

Dobrý den,prosím o informaci,zda je možné zhoršení extraesofageálního refluxu z důvodu nedostatku železa a následné anémie /hemoglobin 91/.Mírná nedomykavost kardie byla zjištěna v lednu tohoto roku a kromě občasné hořkosti v ústech nic nepůsobila.Z gyn.důvodů následovala anémie a velké zhoršení refluxu skoro denně.Mohou tyto obtíže spolu souviset? A jak brát nebo spíše s jakým odstupem Emmaneru 2x denně a Maltofer tablety 3x denně,aby se nějaké železo dokázalo vstřebat? Dále jsou píchány injekce Milgamma,což předpokládám,jelikož obejdou trávící trakt,že se vstřebají dobře. Děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, je možné, že ke zhoršení refluxních symptomů došlo v důsledku této kombinace l...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, spíše než že by došlo ke zhoršení refluxu v důsledku anémie se domnívám, že ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Suspektní anémie z nedostatku železa
Mohu se prosím zeptat? Mám všechny priznaky nedostatku...
Nedostatek železa
Dobrý den, je možné mít normální hodnotu červených...
Nedostatek železa-vypadávání vlasů
Dobrý den, je mi 17 let, asi od května mě trápí extrémní...
Nedostatek železa
Dobrý den, v poslední době jsem se cítil celkem...
Nedostatek železa
Dobrý den. Mé dceři bude brzy 8měs. a stále jí kojim,...
Anémie z nedostatku železa
Dobrý den, lékař mi při preventivní prohlídce zjistil...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny



Je možné už vyloučit otěhotnění?


Je možné užit Clotrimazol 200 při mykóze během kojení?


Je možné užívat Brufen v kombinaci s léky na vysoký tlak?


Je možné vydržet?


Je možné vyléčit cirhozu?

Dobrý den. Mám cirhozu jater. Chtěla bych prosím vědět jak by měl vypadat můj...

Je možné vyloučit těhotenství?


Je možné vysadit HA ze dne na den?


Je možné vysadit léky na vysoký tlak?


Je možné začít brát Luivac dřív než za 28 dní


Je možné zjistit prokazatelně osteoporozu z běžných rtg snímků


Je možné zjistit, kdy žena měla naposledy pohlavní styk?


Je možné zkrátit jednu končetinu?


Je možné změnit ortodoncii v průběhu léčby?


Je možné zvládnout případné těhotenství po infarktu myokardu ?


Je možné že došlo k potratu nebo mimoděložnímu těhotenství?


Je možné že jsem těhotná?


Je možné že kouření způsobuje svalové napětí a nervozitu?


Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?


Je možné že mám panickou ataku ?
