Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné vysadit léky na vysoký tlak?

Srdce a cévy Jiri 16.10.2017

Dobry den.
Pred asi osmi lety mi byl zjisten zvyseny kravni tlak,bylo to myslim okolo 145/95. Dostal jsem Triasyn 5/5mg Takze zadna katastrofa a dokonce mi bylo receno,ze po nejake dobe lecby se daji leky uplne vysadit pokavad se cevni system vrati do puvodniho stavu. Pri 194cm jsem mel 127kg a vysoky cholesterol(6,7). Zhubl na nejakych 96 kg,chol. mam 4,6 a snazil jsem se cvicit podle moznosti,vzhledem k fyzicky narocne praci co jsem mel,ale leky beru porad a krome krevniho obrazu a mereni tlaku mi nikdo neudelal jine vysetreni.Nyni mam klidnejsi praci a snazim se cvicit pravidelneji(fitnes a kardio) ale posledni dobou jsem dost unaveny,spatne se mi spi,obcas mam pocit buseni srdce a nepravidelnost hlavne v klidu,ma to vliv i na muj osobni(sexualni)zivot. Nedavno jsem si meril tlak okamzite po docviceni narocne sestavy a mel jsem tlak 118/77 a tep 133 po zklidneni 114/74 a tep 75. Zda se mi, ze tlak by mel byt vyssi kdyz vykonavam nejakou zatez?Nekdy,kdyz se mi povede zapomenout si vzit prasek,tak se mi zda,ze se citim lip,a pouzivam dost soli,ktera ma udajne taky vliv na snizeni ucinosti leku. Muzou mit tyto leky takovy vliv, mam se obratit na svou prak. lekarku jestli by nestalo za uvahu snizit davky leku,treba na triasyn 2,5mg. Ona je nekdy dost nepristupna kdyz clovek neco navrhne. Pri tom vysokem cholesterolu mi okamzite predepisovala leky,coz jsem odmitl a snizil jsem ho sam pomoci stravovani atd... Prosim o vas nazor,pripadne doporuceni.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Jiří, vzhledem k úpravě životního stylu, Vaší současné hmotnosti a věku by jistě nebylo od věci zkusit dávkování snížit, případně úplně vysadit. Určitě ale není vhodné přehánět to se solením. Zkuste se s Vaší lákařkou na postupném vysazování dohodnout, věřím, že bude souhlasit. Je však důležité i po snížení nebo vysazení antihypertenzní terapie tlak pravidelně kontrolovat. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, doporučuji se domluvit s praktickou lékařkou. Můžete zkusit léky snížit či vysadit. Protože se Vám podařilo zhubnout, tak krevní tlak mohl normalizovat.

Související dotazy

Léky na vysoký tlak a jejich účinek
Dobrý den! Mám kamarádku která se léčí na vysoký tlak....
Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat...
Vysoký tlak v těhotenství
Dobry den je mi 19.let.. V tehotebnstvi me Tyden me...
Vysoký tlak
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké léky na vysoký...
Vysazení léků na vysoký tlak
Dobrý den, užívám tyto léky: Betamed 20 1xdenně...
Léky na vysoký kevní tlak
Dobrý večer, je mi 44 let,už čtyři roky beru léky na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné těhotenství?


Je možné týden na to darovat krev?




Je možné už vyloučit otěhotnění?


Je možné užit Clotrimazol 200 při mykóze během kojení?


Je možné užívat Brufen v kombinaci s léky na vysoký tlak?


Je možné užívat Deoxymykoin a Nimesil?


Je možné vydržet?


Je možné vyloučit těhotenství?


Je možné vysadit HA ze dne na den?




Je možné zjistit, kdy žena měla naposledy pohlavní styk?


Je možné zkrátit jednu končetinu?


Je možné změnit ortodoncii v průběhu léčby?


Je možné zvládnout případné těhotenství po infarktu myokardu ?


Je možné že došlo k potratu nebo mimoděložnímu těhotenství?


Je možné že jsem těhotná?


Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?


Je možné že mám panickou ataku ?


Je možné že mám zánět slepého střeva?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Roční syn nepřibírá

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně jídleníčku ročního chlapečka. Na roční...

Čepy a povlaky na mandlích

Dobrý den, mám takovéhle čepy, povlaky na mandlich, na pravé více... bez bolesti...

Augmentin a kojení

Dobrý den, mám měsíčního chlapečka plně kojeneho...dnes mi lékař po odběru vysokeho...

Antibiotika a sport

Dobrý den dnes jsem byl na kontrole u doktora a řekl mi že mám anginu a předepsala...

Bulging disku

dobry den chcel bz som sa opytat na postup ako dalej ci je nutna operacia.MR...

Odstranění štítné žlázy - kouření

Dobrý den. Jsem 9 dní po odstranění štítné žlázy. Šestý den už jsem začala zase...

Točení hlavy,vysoký tep

Dobrý den! Již dvakrát jsem vás prosil o radu,vždy jste pomohli.Teď píši potřetí,ale...

Útvary na kůži penisu

Dobrý den, poprosil by jsem o radu týkající se malých útvarů na kůži penisu....

Omeprazol


Prdíky, spaní kojence

dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně páteře kojence. protože se malá narodila...

Mohu kombinovat Aulin a Nalgesin?

Dobrý den, ve středu jsem byl na trhání šestky vpravo nahoře. Zub byl přeléčený,...

Pálení jazyka

Dobry den, chtela jsem se zeptat asi od noveho roku me pali pali jazyk a mam...

Kvasinky a plísně v hlenu

Dobrý den, maminka (69let) má potíže s imunitou - už 5 let jí trápí neustále...

Loupání kůže na prstech a dlaních

Dobrý den, už asi dva týdny mám problém s loupáním kůže na prstech a dlaních...

Svrab


ORL

Pane doktore, děkuji za rychlé zodpovězení dotazu http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolesti-ucha-80809...

Opožděná menstruace

Dobry den, chci se zeptat, dne 12.6 jsem mela dostat menstruaci ale zadna...

Snížené množství lymfocytů

Dobry den, chtela bych se zeptat...jiz delsi dobu cca 3 mesice mam pocit vnitrni...

Střevní obtíže a campylobakterie

Hezký den, obracím se na Vás s žádostí o informaci. Byla jsem hospitalizována...

Ředění krve a Alkohol


Reklama
Zavřít