Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je možné zjistit prokazatelně osteoporozu z běžných rtg snímků

Osteologie Alena 18.6.2021

Dobrý den, je možné zjistit prokazatelně osteoporozu z běžných rtg snímků či jiných vyšetření než rtg (denzitometrie)? Měla jsem jich za poslední rok mnoho,vč. Pet/ct s látkou NaF a nechci další zbytečné ozařování. Mám mnohočetné problémy se zády-velká diskopatie,osteofyty, Scheurmann a s koleny a chrupavkami obecně. Mohla by zde být souvislost?

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, osteoporóza se projeví jako redukce normálně mineralizované kostní hmoty s postiž...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Extrakce osmičky, shlédnutí rtg snímku
Dobrý den, včera jsem byla na extrakci levé dolní osmičky,...
RTG plic
DOBRY DEN CHTĚL BYCH VAS POPROSIT O VAŠ NAZOR KE SNIMKU...
Popis Rtg hrudníku
Dobrý den, co prosím znamená popis RTG snímku plic. Obě...
Popis RTG snímku
Dobrý den, byla jsem na RTG plic a v lékařské zprávě...
Popis rtg
Dobrý den. Prosím o vysvětlení popisu rentgenového...
Nález na Rtg
Nález: rtg spondylolisteza L 4/5 Obj: senzor. zánik...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné už vyloučit otěhotnění?


Je možné užit Clotrimazol 200 při mykóze během kojení?


Je možné užívat Brufen v kombinaci s léky na vysoký tlak?


Je možné vydržet?


Je možné vyléčit cirhozu?

Dobrý den. Mám cirhozu jater. Chtěla bych prosím vědět jak by měl vypadat můj...

Je možné vyloučit těhotenství?


Je možné vysadit HA ze dne na den?


Je možné vysadit léky na vysoký tlak?


Je možné začít brát Luivac dřív než za 28 dní




Je možné zjistit, kdy žena měla naposledy pohlavní styk?


Je možné zkrátit jednu končetinu?


Je možné změnit ortodoncii v průběhu léčby?


Je možné zvládnout případné těhotenství po infarktu myokardu ?


Je možné že došlo k potratu nebo mimoděložnímu těhotenství?


Je možné že jsem těhotná?


Je možné že kouření způsobuje svalové napětí a nervozitu?


Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?


Je možné že mám panickou ataku ?


Je možné že mám zánět slepého střeva?
