Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné vysadit HA ze dne na den?

Antikoncepce Gabriela 22.7.2019

Dobrý den,
Chtěla bych se poradit také s jiným lékařem proto zkusím Vás. Je mi 25let, beru euthyrox 75 kvuli štítné žláze. Asi před 4-5lety jsem se rozhodla pro HA, gynekolog mi předepsal Belaru. Jelikož mi po ni šla váha hodně nahoru predepsal mi asi pred dvěmi lety jinou Azaliu. Bohužel mi ale stále jde váha nahoru ted 97kg. /obvykle 6-10kg nahoru za rok/ Posledně mi říkal, že pres 90kg už nemá tolik moc svůj účinek, ale i kdyz jsem rikala, ze jsem premyslela o vysazení, že by se treba vaha trošku zlepšila, ještě mi ji předepsal. Tak nevim má cenu ji užívat? Je možné, ze mi po vysazeni vaha nepujde už tak nahoru? Je možné vysadit HA ze dne na den nebo je k tomu něco potreba udělat?
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nemyslím si, že takto významný nárůst hmotnosti v posledních letech, obvykle 6-10kg nahoru za rok, je podmíněn pouze užíváním antikoncepce. Životní styl, pohybová aktivita, dietní režim, stresové faktory atd. se budou podepisovat nejspíše taky. Předpokládám, že hladina hormonů štítné žlázy je v normě nasazenou a kontrolovanou dávkou Euthyroxu. Antikoncepci vysadit můžete sama, ideálně doužívat aktuální platíčko a další již nenasadit. O vysazení poté informovat gynekologa při další prohlídce. Jako ochranu před otěhotněním používat kondom. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Vysazeni HA
Dobrý den, skoro po 6ti letech jsem vysadila antikoncepci,...
Jak správně vysadit HA?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak správně vysadit...
Bolest bradavek po vysazeni HA
Dobrý den, asi před 3tydny jsem vysadila HA a nyní...
Amenorea po vysazeni HA
Dobrý den pane doktore, Nepřetržitě 6 let jsem užívala...
Husta menstruace po vysazeni HA
Dobry den, po porodu jsem zacala uzivat HA Yaz a mela...
Moznost otehotneni po vysazeni HA
Dobry den, prosim o radu. Pred necelym mesicem jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné těhotenství?


Je možné týden na to darovat krev?


Je možné tyto dvě události brát do souvislosti a je nutné navštívit gynekologa?

Dobrý den, již druhý měsíc užívám hormonální antikoncepci Mistra. V 2. týdnu...



Je možné už vyloučit otěhotnění?


Je možné užit Clotrimazol 200 při mykóze během kojení?


Je možné užívat Brufen v kombinaci s léky na vysoký tlak?


Je možné vydržet?


Je možné vyléčit cirhozu?

Dobrý den. Mám cirhozu jater. Chtěla bych prosím vědět jak by měl vypadat můj...

Je možné vyloučit těhotenství?


Je možné vysadit léky na vysoký tlak?


Je možné začít brát Luivac dřív než za 28 dní




Je možné zjistit prokazatelně osteoporozu z běžných rtg snímků


Je možné zjistit, kdy žena měla naposledy pohlavní styk?


Je možné zkrátit jednu končetinu?


Je možné změnit ortodoncii v průběhu léčby?


Je možné zvládnout případné těhotenství po infarktu myokardu ?


Je možné že došlo k potratu nebo mimoděložnímu těhotenství?


Je možné že jsem těhotná?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chybí dotaz

Mám od 16.8. kdy jsem byla ve znojemské nemocnici ranní brnění v obou DEKK...

Korová cysta ledviny

Dobrý den, byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta ledviny 35mm."...

Přetrvávající tvorba hlenů po rýmě

Dobrý den, dcera (4r.) měla silnou nepřestávající rýmu, Mudr. jí zjistila v...

Stahovani krku, spatne pohybovani krkem

Vážený pane doktore, Už delší dobu mám nepříjemné stahování v krku. Cítím jak...

Bolest hlavy a homeopatika

Dobrý večer zo Slovenska, páčila sa mi Vaša webova stránka, tak som sa rozhodla...

Bolest prstů u nohou

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat,jestli nemoc mojí maminky se dá léčit.Bolí...

Pervitin, důsledky užívání


Bolest pod hrudní kostí


Nemocný tatínek

Dobrý den,tatínek 75 let.Před třemi lety amputace celé nohy-ucpané cévy.15 den...

Cigarety

Dobrý den chci se zeptat je mi 17 let aktivně běhám trénuji ale do toho kouřím...

Odporný zápach z nosu - ozéna?

Dobrý den, paní doktorko, můj dotaz se týká manželky. Trpí silně páchnoucí...

Bodavá bolest ve vagině

Dobrý den, je mi 13 let a už asi 5 dní mě bolí ve vagíně jakoby takové píchání,...

Menopauza

Dobrý den, mám dotaz , již 3 měsíce se mi objevují nepravidelné menstruace ,Začali...

Bolest krku v oblasti ohryzku


Bolesti krku kolem ohryzku

Dobrý den, dlouhodobě mne bolí v krku při polikání. Nikoli však jako při angíně,...

St.p. CMP

Dobrý den Moje maminka měla před rokem a půl vážný úraz kolene (spadla se žebříku)...

Bolest v krku


Vyšší d-dimery

Dobrý den, je mi 27 let a v krvi mi byli zjištěny vyšší d-dimery ( zhruba dvojnásobné...

Anopyrin a INR

Dobrý den, mám dvě umělé chlopně a beru Warfarin. INR mám udržovat v rozpětí...

Bolest stehna s vystřelováním do kolene

Dobrý den, Již třetí den mě trápí opravdu narazova a nesnesitelná bolest stehna....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.