Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Mohou přípravek Tebokan užívat mladí lidé?

eva . 15.5.2014

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je Tebokan vhodný pro mladé lidi, respektive pro studenty? (hlavně ve zkouškovém období, kdy je učení hodně) Spolužáci mi ho doporučovali, ale nejsem si jistá, jestli nebude mít nějaký nežádoucí dopad... třeba pozdější neschopnost se naučit bez něj, nebo poruchy soustředění. Díky

Odpovídá:

MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Dobrý den Evo, preparát Tebokan a jiné z Jinanu dvojlaločnatého mohou používat dospělí, nedoporučuje se jen dětem a těhotným. Jeho princip účinku je, že zlepšuje koncentraci a pozornost, jelikož zlepšuje prokrvení mozku , který má pak více kyslíku pro svou činnost. V medicíně se tyto preparáty užívají spíše pro starší lidi s demecí, závratěmi apod., využívají se také při poruchách prokrvení v oblasti oka a končetin. je obecně známo, že jej využívají i studenti při učení. Nežádoucí účinky nejsou příliš časté. ví se o bolestech hlavy, alergiích, zažívacích potížích. Nesmí se však kombinovat s léky, které ovlivňují srážlivost krve. Není nic známo, že by jeho vysazení způsobilo poruchy soustředění. Samozřejmě, že po jeho vysazení zase klesne prokrvení mozku na původní úroveň. To znamená, že se Vám může relativně hůře učit. Budete schopna se bez něj naučit,jen budete mít možná pocit, že to jde pomaleji. Mnoho zdaru při zkouškách.

Související dotazy

Probiotika, užívat při antibioticích, nebo po nich?
Dobrý den! Dcera bohužel onemočněla a musí užívat antibiotika...
Přípravek visanne
Dobrý den, dostala jsem visanne k léčbě endometriozy....
Mohou se současně užívat tyto léky?
Dobrý večer. Prosím o radu. Nevím, zda mohu užívat...
Přípravek Heart tonic
Dobrý večer. Léčím se na hypertenzi, diabetes a mám...
FROMILID a EUPHYLLIN - mohu je užívat společně?
FROMILID a EUPHYLLIN - mohu je užívat společně? nebudou...
Mohu užívat spalovače tuku?
Dobry den, mam leidenskou mutaci, chci se zeptat mohu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohlo by to být astma?


Mohlo dojít k otěhotnění při orálním styku?

Dobry den,mám asi hloupý dotaz,ale rada bych se zeptala na podobnou otázku jako...

Mohlo jít o epileptický záchvat?

Dobrý den, má 6-ti letá dcera včera prodělala divný "záchvat", při kterém byla...

Mohlo se jednat o krev?

Vážená paní doktorko, dovolte mi dotaz. Sleduji stolici na přítomnost krve....

Mohly by být bolesti očí od štítné žlázy?




Mohou mít rotaviry trvalé následky?


Mohou parazié zhoršovat astma?


Mohou problémy s vyprazdňováním souviset s onemocněním zad?


Mohou proplachy nose uskodit?

Dobry den, narazil som na alternativnu liecbu - totizto nakapat si do nosa...

Mohou se při bezezbytkové dietě jist kaše Nominal?


Mohou se současně užívat tyto léky?


Mohou souviset změny na děl.čípku s nadýmáním?


Mohou to být hemeroidy?


Mohou to být chlamydie?


Mohou to být kvasinky?


Mohou to být migrény ?


Mohou výrůsky na páteři ovlivnit dýchání ?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Slabá erekce, tvar penisu a pupínky

Je mi 25 let, od dětství mám penis ohnutý jako do banánu a při stopoření to...

Bolest kyčle a páteře

Dobrý den,již delší dobu mám bolesti levé kyčle,bolest přechází do třísla a...

Klíšťová encefalitida

Vážená paní doktorko, našla jsem na sobě takový divný flíček a nevím, jestli...

NAtržená uzdička


Kultivace a přítomnost ftalátů

Stěry z pochvy Dobrý den, je to asi neobvyklý dotaz, ale ráda bych se zeptala,...

Viditelné žilky v oku


MUDr. Marcel Fratrič

Odborný lékař gastroenterologie

Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?


Antikoncepce a zapomenutí v 1. týdnu


Biotussil, prevemax-alkohol


Špatná chůze

Dobrý den, již 2 roky mám problém natáhnout úplně rovně nohy ať se snažím jak...

Padání věcí z rukou a pletení slov

Dobrý den, v posledních měsícíh se mi často stává, že mi jen tak vypadne věc...

Záškuby svalů


Ozonoterapie


Bolest v zápěstí

Dobrý den,mám bolest zápěstí jen,když dělám kliky nebo otočím ruku nahoru a...

Aplikován suprakain a poškozený jazykový nerv

Dobrý den, při návštěvy zubního doktora mi byl aplikován suprakain. Jenže mi...

Zácpa a krev ve stolici


HGH

Dobrý den paní Ševčíková, rád v budoucnu vyzkoušel HGH alespoň půl roční kůru...

Antibiotika

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se mi něco stalo kdybych na...

Krev ve spermatu


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×