Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Neléčená úzkost

Psychika Student 18.4.2017

Dobrý den, potřeboval bych se zeptat na jednu věc se kterou se zdráhám jít za svou obv. lékařkou. Můj problém se týká břicha, nicm. krátký pohled do anamnézy - trpím posttraumatickou poruchou os., silnými uzkostmi etc., z psychiatrického hlediska jsem sledovaný, tudíž z této strany vše OK: Před pár dny jsem byl v prostředí, kde se hojně vyskytovaly slepé poplašné náboje ráže 6mm (maličké) a jelikož jsem byl ve společnosti lidí - různých vtipálků, dědy se silným alzheimrem, někdo ty náboje různě dal do jídla. Všichni si toho všimli, nicméně já si od tama odnesl pití - minerálku, kterou jsem pak doma pil a měl jsem pocit, že jsem něco spolkl - nemyslím si, že by to byl ten náboj, snad by to jazyk podchytil, navzdory tomu se u mě vytvořila jakási obsese - spolkl jsem náboj.. Asi o dvě hodiny později ležím na posteli a blbě jsem si lehl, že žebra na pravé straně břicha (z mého pohledu orientace, srdce mám na levé, slepé střevo na pravé str.) jsem si tak nějak hlouběji do břicha vnořil a ono to štíplo. Mě vy to vyděsilo a tak jsem pak zkoušel, zdaliž je to normální - po zatáhnutí svalů na břiše, kde končí na pravé straně žebra, že když je zatáhnu a stlačím do sebe (pouze silou tahu břišních svalů, nic víc, že to štípne..) Potvrdilo se mně, že to štípne a dokonce mě začal bolet žaludek, když jsem to pravé podžebří zatahoval nebo vtahoval do břicha.... To by vše nebylo nic proti ničemu, ale stalo se to, že jak jsem to zkoušel hodně zatáhnout to pravé podžebří do sebe, tak to štíplo v žaludku, zabolelo, v žaludku pohýbalo a najednou rána (jak z pistole). První a asi správný úsudek byl, že rána byla někde venku (bydlím v paneláku a jak někdo třískne dveřma, zní to jak rána z pistole), ale neslyšel jsem po té ráně pak žádné následné zvuky - třeba kroky, mluvu.., jenž by mě utvrdily v tom, že to bylo z venku, jak někdo odcházel.. Tudíž se v mé chorobné hlavě zrodil scénař, jestli jsem v žaludku neměl malý poplašný náboj, který jsem si vystřelil ostrým koncem volného žebra v břiše.. Koukal jsem na obrázky žeber a ty žebra koncová, 2páry, volná mají vcelku hodně ostré to zakončení.. Takže bych se chtěl zeptat na Váš názor na tuto mou příhodu, zdaliž volná žebra v břiše mohou při vtlačení silou břišních svalů (rukou ani nijak jsem si tam nic netlačil, jen silou vůle, a těch svalů), zdaliž by to žebro mohlo se zabořit do žaludku, či jinde do travícího traktu a tak bouchnout do vystřelovníku náboje, který by pak bouchl.. Nebo jestli je to hloupost, protože ty volná žebra jsou např. ještě obalená ve svalech, žaludek a střeva tam jsou tvrdá a tudíž by žebro nemohlo náboj vybouchnout, nebo jestli by ten náboj neutl od stěny žaludku či střeva v případě, že by na tu stěnu něco z venku tlačilo... Nejsem doktor a právě neznalost toho, co vše je možné mě děsí. Uzkost a strach mám proto, že mě to pravé podžebří bolí, ale bolí mě tak, jako bych tam měl něco nataženo (z toho svého blbnutí a ujištování se skrze zatahnutí svalu prav podřebří), ne nějak urgentně, že bych na to musel brát prášky. Nezvracím, na wc normálně chodím, kromě té silné úzkosti a bolesti vpravém podžebří mi nic není, potřebuji tedy jen jakési potvrzení, že je vše v pořádku a s nej pravděpodobností blbá shoda náhod - mě zkoumání jak si zatáhnout břišními svaly žebra do sebe a venku nějaká rána, kterou jsem si přiřadil k něčemu, co nesouvisí. Děkuji za odpověď. Stav, který popisuji je teďka 36hod. po tom zatahování podžebří a slyšení výbuchu. Náboj jsem mohl polknout tak 38 hodin zpět od nynější chvíle (teď je 18-4 čas 10:43) Vím, že bez vyšetření na dálku lze říct jen obecné závěry, abych tomu trochu pomohl, tak břicho mám měkké, ne nějak razantně citlivé, v okolí toho pravého podžebří to na jemné poťukání nebolí víc, žebra tam jsou taky jak kdyby pevná, nenasvědčuje nic tomu, že bych si ho zlomil např.. teplotu těla mám 36,5°C, tlak 140/80, tep 81, je mi trochu blbě od žaludku, ale poznám, že je to stresové. normálně můžu chodit do obchodu, učit se, končí mi dovolená a zítra normálně do práce.. Za posl 36 hod. jsem byl na wc dvakrát stolice, normální, jen trochu hlenu bílého (bolí mě delší dobu v krku). Plyny odcházejí normálně. Jako správný hypochondr mám i domácí sadu na měření crp, ale teďka nemám čas zkoumat, jak to funguje a píchat se do prstu a měřit si to.. Ale nepředpokládám nějaký větší zánět vzhledem k té tělesné teplotě. Léky neberu žádné, jen tedka neurol 0,25 který mám právě napsaný jen pro nárazové stavy úzkosti.. takže ten teďka beru 1-1-1. Uf, no snad mě nevyděsíte a něco se dozvím :) K lékaři jít fakt nechci, stydím se a při mých jiných hypochodnríich se kterými jsem u lékaře už byl, by mě stejně nebral vážně (v minulosti jsem se bal infakrtu hodně, pořád si zkoumal srdce atd..) Jinak je mně 25 let, nekouřím, nepiju, nefetuju, vš vzdělání, práce cca nenáročná. DĚKUJI tedy ještě jednou :) S psychiatrem to pořeším výhledově, až k němu půjdu (tuto příhodu).

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

zdravím vás, každá vážnější náhlá břišní příhoda má takové bolesti, že se do nemocnice doplazíte dobrovolně i po čtyřech, protože se to nedá vydržet, takže pokud žádné dramatické bolesti a příznaky nemáte, tak se prosím nemůže jednat o vážnou břišní příhodu a opravdu by jste se měl léčit antidepresivem s protiúzkostným účinkem, třeba Remood by vám jistě pomohl a psychoterapie, díky za krásný dotaz, mějte se.

Související dotazy

Úzkost
Dobrý den, je mi 24 let, onehdy jsem byl v těchto...
Úzkost při sportu
Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den...
Úzkost po Klacidu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat dlouhodobě beru antidepresiva...
Úzkost a deprese
Dobrý den je mi 16 poslední dva dny sem mela pálení...
Úzkost při cestování autobusem
Dobry den , mam spatnou vzpominku na autobus zvracela...
Úzkost a strach
Dobrý den, do nedávna jsem si myslela, že je to normální...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nekvalitní spánek

Dobrý den, prosím o radu. Už několik let mě trápí špatný spánek, nemohu usnout,...

Nekvalitní spánek

Dobrý večer, jak je zřejmé potřebuji menší radu. Spím 7-8 hodin denně, ale...

Nekvalitní spánek

Dobrý den, je mi 52 let a již delší dobu nemám kvalitní spánek. Usínám v pohodě...

Nekvalitní spánek?

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého a sestřina spánku. Už asi 2 a více roků spím...

Neleceny polyp

Vážený pane doktore, Byl mi v prosinci 2013 zjištěn polyp na deloze, který...

Neléčená / přetržená šlacha na prstu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá ještě nějak léčit to když se mi...

Neléčená distorze kotníku

Dobrý den, před dvěma měsíci jsem si na schodech zvrtl kotník, ale kvůli vyřizování...

Neléčená infekce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně gynekologie/urologie. Před třemi měsíci jsem...

Neléčená skolióza

Dobrý den, asi ve 13-ti letech mi bylo řečeno, že trpím skoliózou (dnes je...

Neléčená těhotenská cukrovka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký vliv může mít neléčená cukrovka matky...

Neléčená úzkostná porucha

Dobrý den. Přibližně 8 let žiju s úzkostmi. Vždycky, když mám jít někde do...

Neléčená varikokéla

Dobrý den, chtě bych se zeptat jestli může mít neléčená varikokéla nějaké následky,...

Neléčená zkřížená alergie

dobrej chcci se zeptat jeste kdyz se neleci krizena alergie muzu dostat astma...

Neléčení štítné žlázy

Dobrý den, co by se stalo, kdybych měla neléčenou hyperfuknci štítné žlázy v...

Neléčení trichomoniázy

Ještě jsem se chtěla zeptat, co by se stalo, kdyby se případná trichomoniáza...

Neléčený alkoholismus

Dobrý den, potřebovala bych aspoň přibližně znát názor lékaře na zdrav. stav...

Neléčený autoimunitní zánět štítné žlazy

Dobrý den , asi před rokem , mi byl zjištěn autoimunitní zánět štítné žlázy,...

Neléčený karcinom prsu

Dobrý den, mamince byl před lety (cca 4 roky) objeven nádor na prsu(v té době...

Neléčený pohlavní herpes simplex

Paní doktorko. Když se člověk tímto pohlavním herpes simplexem nakazí a neléčí...

Neléčený uraz

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,na následky neléčeného urazu.Asi před měsícem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolestivá bulka v podpaží


Bolest varlete


Opruzenina

Dobrý den, už druhým měsícem mám problém s opruzeninami. Ze začátku to bylo...

Říhání

Dobrý den, už strašně dlouho mám problém s říháním. Většinou se to stává, když...

Komplikace po extrakci zubu

Dobrý den. Moc Vás prosím o radu :( 5.9. jsem byla s bolestí u zubaře(ne mého)...

Lozap

Dobrý den!Prosím o odpovědˇ-beru lék Lozap.Tlak je nyní kolem 130-80 Vždy byla...

Vodnaté pupínky na tváři

Dobrý večer. Zasílám foto.. Svědí mě vyrazka na tváři, mám ji skoro rok. Tvoří...

Žíla na stehně

Dobrý den před 2 měsícema jsem spozoroval takovou větší naběhlou žílu na noze...

Nadměrné krvácení

Dobry den. Trapi me (podle me) neprinerene dlouha menstruace. Od te doby, co...

Bolesti ucha

Dobry den, Právě teď jsme v zahraničí. Moji mamku začalo před 2 dny bolet ucho...

Klíště

Dobrý den včera jsem si vytahl klíště a utrhla se mě hlavička. Místo jsem desinfikoval....

Bolesti po vymoceni

Dobrý Večer,rok jsem chodila po doktorech kvůli bolesti po vymočení a neuplneho...

Výtok z penisu

Dobrý den, je mi 17 let, ještě jsem neměl sex a mám výtok z penisu. Objevuje...

Amoksiklav vs Augmentin a kopřivka

Dobrý den! Měl bych takový dotaz na lék Amoksiklav vs. Augmentin. Pokud...

Kožní vyrážka

Dobrý den, Už několik dní mě trápí vyrážka v podpaží, která mi vadí v pohybu,...

Recidivující afty, rýma a bolest v krku

Dobrý den, již dva měsíce mám po krajích jazyka a na jejo konci pod mandlí červené...

Krvácení v těhotenství

Dobrý den, jsem v 8tt těhotenství. V úterý jsem byla u sve doktorky, která...

Skvrny na kůži

Dobrý den, je mi 50 a už několik let mám na rukou játrové skvrny, dají se...

Špatné dýchání

Dobrý den, prosím o radu. Poslední dobou se mi hrozně špatně dýchá. Nemohu se...

Bulky na genitálu

Dobrý den, delší dobu mám několik bulek na genitálu, hlavně v oblasti velkých...

Reklama