Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obavy z Roztroušené sklerózy

Mozek a nervy Sabina 8.4.2020

Dobrý den, chtěla bych poprosit o vysvětlení výsledků z lumbalni punkce a MR, v nemocnici mi pouze bylo řečeno že RS se nepotvrdila, ale vlastně nevím z čeho tedy mohl být nález na mozku který byl zjištěn při MR. Nerozumím teď zda jsou výsledky tedy v pořádku a nemusím to již řešit nebo zda by bylo nutné za nějakou dobu navštívit neurologii kvůli nějaké kontrole. Asi před dvěma mesici jsme s přítelem snědli jídlo v restauraci po kterém nám bylo oboum zle a zvraceli jsme. Přítel byl potom v pořádku ale já asi za dva dny začala mít průjem a asi po týdnu se přidala občasná krev s hlenem.muj Prakticky lékař to stále svadel na hemeroid a nejdřív průjem nebral vůbec v potaz. Až asi po dalším týdnu mi napsal Normix a detralex. Stolice pak po nějaké době i úpravě stravy začala být pevná. Vyter byl bez nálezu. Řešila teď take osobní problémy a v posledních dnech jsem byla ve velkém stresu. (zhubla jsem asi 6kg), lékař mi napsal Tritico. Asi před měsícem jsem byla v nákupním centru kdy na mě opět přišel průjem a jakmile jsem šla že záchodu zamotala se mi hodně hlava až mě sanita odvezla do nemocnice. Dostala jsem kapacku CT mozku i krev bylo v pořádku přesto mě poslali na Mag. Rezonanci kde Pater i Míchá v pořádku ale podle doktorky malý nález na mozku. Byla mi dělaná lumbalni punkce (výsledky v příloze) .pred asi tremi tydny opět začala krev s hlenem (většinou pár kapek) a tak jsem si našla paní doktorku na chirurgii která po vyšetření zjistila proktitidu 11-6 cm od 16 cm prý v pořádku, dostala jsem čípky Salofalk(myslim že účinné zabírají jelikož krev ani hlen se již neobjevuje) Chtěla bych se zeptat zda nalez mohl být způsoben i díky nejspíše špatnému jídlu (od té doby mi problémy začaly) nikdy jsem se s ničím nelecila ani žádné problémy neměla. Paní doktorka v nemocnici mi řekla že nádor to není ve zprávě (před lumbalni punkci popsáno jako závěr: neurčité polymorfni stezky charakteru zhoršené koncentrace anamnesticky verigines, klinicky harmonický vestibularni syndrom levostranny bez pares na mozkových nervech a končetinách. Po odebrání lumbalni punkce byly základní výsledky bez patologie. LP byla provedena prý kvůli vyloučení v nejhorším případě RS. Take mi paní doktorka řekla že to může být způsobeno toxikaci (nejspíše po tom jídle). Je mi 25 let v rodině se nikdo s ničím vážným neleci. Zajímalo by mě zda to mohlo být způsobeno tím jídlem a zda teď tedy mohu být v klidu. Hlava už se mi nemota občas mám jen decentní pomotavani ale mohu normálně fungovat brala jsem prášky betaserc ty jsem ale již brát přestala jelikož se cítím líp. Občas mi přijde že pokud jdu například že světla do tmavší místnosti nebo například večer mám takové horší vidění (snažím se více zaostrovat, doktor mi řekl ať si zajdu ještě na oční. Omlouvám se za vyčerpávající dotaz a předem děkuji za Vaši odpověď.

Doplňující dotaz:
Může za nález, co byl vidět na MR, způsobena proktitida? Neumím si stále nějak vysvětlit z čeho konkrétně se tedy ten nález na mozku udělal, zda se to může stát například nějakou infekcí nebo co to mohlo způsobit.

Doplňující dotaz: Chtěla jsem se zeptat zda by bylo možné se ještě dotázat paní doktorky, zda je běžně že některý den ještě motani cítím můžu normálně fungovat ale cítím pomotavani a takový tlak v očích. Popřípadě zda je možné doporučit něco co by to motani zastavilo???

MUDr. Barbora Němečková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Němečková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den,

děkuji za Váš dotaz. Dle přiložených výsledků vyšetření roztroušenou sklerózu nemáte, nález na magnetické rezonanci a vyšetření likvoru z lumbální punkce jsou v pořádku. Váš nález na mozku i na krční páteři je dle magnetické rezonance v normě. Návštěvu neurologa doporučuji pouze v případě zhoršení stavu, například při navrácení motání hlavy.

Dále se ptáte na problémy s onemocněním konečníku (proktitida). Dle poslední přiložené zprávy byste měla po měsíci absolvovat kontrolu (zdali zápis chápu správně "anoskopie za M"), tu prosím absolvujte, aby tak došlo k správnému dořešení Vašeho zdravotního stavu. Nevím zda-li jsem Vaši otázku pochopila správně - ptáte se jestli za onemocnění konečníku, může jídlo po kterém se vám "udělalo zle" před dvěmi měsíci? Dle přiložené zprávy z chirurgie může být proktitida způsobená předchozí gastrointestinální infekcí, ale i tzv. "IBD" (nespecifický střevní zánět), proto je důležité absolvovat naplánovanou kontrolu.

Po zlepšení epidemiologické situace (covid-19) doporučuji i kontrolní oční vyšetření.

Doufám, že jsem Vám odpověděla na všechny vaše otázky.

S pozdravem,

MUDr. Barbora Němečková

Odpovídá lékař:

MUDr. Monika Holíková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Oblastní nemocnice Kladno, a.s.

Dobrý den, potíže které máte nejspíše souvisí s trávicí soustavou. Kvůli přechodným závratím s tahem do strany byla provedena vyšetření na neurologii, včetně MRI mozku a Cmíchy, a likvoru - všechno dopadlo dobře!! Výsledky jsou naprosto normální, ten dlouhý popis MRI mozku i C páteře a míchy jen popisuje normální stav - oba závěry - normální nález... Roztroušenou sklerózu určitě nemáte.

Odpovídá lékař:

MUDr. Monika Holíková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Oblastní nemocnice Kladno, a.s.

Dobrý den, Sabino. Navazuji na svojí předchozí odpověď. Nález na MRI mozku je normální - je to tak uvedeno i v závěru popisu. MRI mozku jste absolvovala proto, aby se vyloučila neurologická příčina závratí, ta se vyloučila, můžete být klidná. Závratě byly, resp jsou ušního původu - nezávažným, ale nepříjemným postižením orgánu rovnováhy, který je uložen ve vnitřním uchu. Léčba spadá do péče ORL lékaře, vyžaduje určité polohové manévry, cvičení - zkuste najít na internetu, můžete na to užívat Betaserc, Tebokan, ev se poraďte s ORL či obvodním lékařem. Neurologický původ jakýchkoliv vámi popisovaných obtíží se neprokázal, můžete být klidná.

Související dotazy

Léčba roztroušené sklerózy
Dobrý den, je možné pozastavit celkovou léčbu roztroušené...
Příznaky roztroušené sklerózy
Dobrý den, trápí mě bolesti svalů a svalové záškuby....
Riziko rozvoje roztroušené sklerózy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda následující nález...
Mám obavu z diagnozy roztroušené sklerózy.
Dobrý den, mám přibližně dva týdny mlhavé vidění v...
Příznaky u roztroušené sklerózy
Děkuji za odpověď no popravdě mají podezření na RS...
Začátek roztroušené sklerozy
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně počátku a příznaků...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy z rakoviny

Dobrý den, před cca 2 týdny (2 týdny zpět o víkendu) jsem začal pociťovat...

Obavy z rakoviny


Obavy z rakoviny


Obavy z rakoviny


Obavy z rakoviny plic


Obavy z rakoviny prostaty


Obavy z rakoviny slinivky

Dobrý den, zhruba od pátku jsem zpozoroval, že mě střídavě na různých místech...

Obavy z rakoviny vaječníků


Obavy z roztroušené sklerosy nebo amyotrofické laterální sklerózy

Dobrý den, Je mi 23 let, sportuju a studuju momentálně v zahraničí. Za měsíc...

Obavy z roztroušené sklerózy

Dobrý den, můj dotaz se týká možných příznaků rs. Mám z toho šílený strach....

Obavy z roztroušené sklerozy

Dobrý den, již zhruba pět měsíců se necítím ve své kůži. Ze začátku mi to nepřišlo,...

Obavy z RS


Obavy z RS

Dobrý den, je mi 19 let. Od pondělí do soboty chodím do práce, chladné prostředí,...

Obavy z RS

Dobrý den, mám různorodé dlouhodobé problémy, mnohé zde jmenované. Jakým způsobem...

Obavy z růstu v dospělosti

Dobry den, Rad bych se zeptal na rust v dospelosti. Jsem muz, je mi 38 let...

Obavy z SM ci ALS

Dobry den, je mi 35 let a uz vice jak 6 tydnu mam brneni koncetin (HK, DK)...

Obavy z těhotenství


Obavy z těhotenství

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli je mozne, ze bych mohla pri prsteni,...

Obavy z těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu být těhotná. Antikoncepci beru...

Obavy z těhotenství

Dobry den chci se zeptat zda je možné otěhotnět kdyz má přítelkyně ma menstruaci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bodavá bolest v nártu

Již potřetí se mi vrátila bodavá bolest v nártu levé nohy. Bolest přichází jednak...

Re: Antikoncepce, Antibiotika a Postinor

Jště bych s dovolením reagoval na odpověď MUDr. Hasilové Re: 30.8.2012...

Boulička pod uchem

Dobrý den, před týdnem jsem si nahmatala pod levým uchem bouli o velikosti většího...

Nafukování břicha a následné tvrdnutí

Dobrý den pane doktore, moje přítelkyně má problém, že se ji v posledních 7...

Boule na tvrdém horním patře - levém

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat q i před měsícem + Mě šíleně bolet přední...

Při sportu mě luplo v místech chrupavky žeber u tzv břišního trojúhelníku

Dobrý den, při sportu mě luplo v místech chrupavky žeber u tzv břišního trojúhelníku....

Pocit plnosti břicha


Psychika nebo nemoc ??

Dobrý den, předem se omlouvám za svůj dlouhý dotaz. Píšu Vám proto, že když...

Brnění a otoky nohou

Dobry den, Uz tyden pozoruji brneni u obou nohou. Zpocatku jsem mravenceni...

Úporné svědění celého těla

Dobrý den, od ledna se potýkám s úporným svěděním celého těla. Nejprve to byly...

Bolest zad a dušnost


Preventivní vyšetření na slinivku břišní

Dobrý den, mám malou prosbu. Jaké je možné preventivní vyšetřeni slinivky břišní....

Zaměňování slov

Dobrý den, poslední rok se mi stává, že občas řeknu jiné slovo, než chci říct....

Křeč ve stehně

Dobrý den,před dvěma dny v noci mě chytla křeč do pravého stehna,křeč za chvíly...

Vysoká žilní tromboza po operaci kolene

Dobrý den, jsem po úrazu kolene. Dne 10.10.proběhla operace - zpřetrhané vazy...

Inkubační doba Clostridie

Dobrý den,paní doktorko, včera jste mi odpověděla na dotaz ohledně Clostridium...

Loupání kůže v ústech

dobrý den chtěl bych se zeptat poslední dobou mám v ústech na levé tváři vevnitř...

Černé tečky na stolici


Nafouklé břicho

Dobrý den, mám z ničeho nic nafouklé břicho je to prosím Vás od jater nebo...

Cukání prstu, oka a jinde

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problém začalo to cukanim prstu na leve ruce....

Reklama