Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Psychika a nebo?

Helena . 18.3.2014 redakce uLékaře

Dobrý den,ráda bych znala Váš názor-ale je to složité-pokusím se být stručná.V roce 2002 jsem prodělala boreliozu/typický erytém pod kolenem/,léčena 3 balení Sumamedu 500 u OL,pro přetrvávající + IgM WB B.garinií aúnavu,cephaleu konsultace na KICH,kde nasazen Zinat 500 na 14 dní a hořčík pro sníženou hladinu,dvaměsíce po dobrání stále + IgM protilátky-řečeno,že to tak bývá.Na jaře 2003 podivné úzkostné stavy,pocity jako ve snu,zvládla jsem s pomocí psychoterapeuta/měla jsem za sebou stressové období/,provedena MR mozku a C pateře-popis drobná pozánětlivá ložiska uložená subkortikálně oboustranně netypickápro SM, sec. stenosa spinállní a deg změny v C úseku,MEP,VEP a BAEP v normě.Při dotazu na KICH i neurologii -co s tím,řečeno,že nic.Úzkostné stavy odezněly. Na jaře 2007 po psychické i fysické zátěži,pocit zhoršeného visu na levém oku-potvrzena retrobulbární neuritida,hospitalizace na neurologii FN Bohunice,nasazen Solumedrol iv.5x,zhoršeno výrazně,proto konsultace na KICH -nasazen po odběrech krve/poz. IgG i IgM protilátky Elisa i WB borelie garinií a afzelií/ a po LP Doxybene 1OO 2x denně,za 10 dnů výsledky ELM-nalezeny cysty a rozpadlé cysty borrelií v liquoru,následoval Lendacin iv. 28 dní a Doxybene 6 týdnů, v liquoru nalezen 1 OP, MZR reakce neg.nová MR byla identická s nálezem z roku2003 /tedy po 4 letech/. MEP,BAEP neg., VEP pozitivní pro levé oko.Bylo mi řečeno ,že o SM se nejedná,jelikož MR je stacionární, v liquoru nález neodpovídá a moje obtíže nejsou typické,neurol. nález je negativní.Na kontrolní LP a MR jsem byla po dalším roce 2008-MR bez vývoje, liquor 1 OP.Pak se 6 let nedělo nic.V říjnu 2013 jsem měla klíště bez erytému,potom v prosinci těžkou střevní virosu ze které jsem se dostávala 14 dní.Měla bych taky zmínit ,že mámnález na krční pateři-blokáda AO skloubení,deg.zěny výrazně,kyfotický zvrat v C5,instabilitu C3-4 při předklonu, rotoskoliosa a že od vysoké školy mívám ataky zalehnutí ucha,pocit plnosti ,byl i pokles sluchu-diagnosa m.Menier ?,nikdy jsem ale nemívala typické rotační závratě,spíš pocity houpání přechodně a taky " ústřely v C pateři-nosivala jsem i límec.Pracuju celý den u PC a někdy při otočení hlavou doprava pocit chvilkové závratě a jakoby na omdlení už léta.Taky mám hypotensi.A teď momentální problém- v prosinci 1x stav -jakoby slabosti,nestability,propadání při chůzi-po řízení auta a současném telefonování-odeznělo za pár minut.30.1. 2014 stejný stav při venčení psa,chvilkově zalehnutí pravého ucha,došla jsem s úsilím domů,následně rotace doprava,při postavení zoršení a propadání,zvracení,volala jsem RZP-po aplikaci Torecanu do hodiny v leže zlepšeno,neurol. nález O,byla jsem 4 dny hosp. na ORL-dg.neuronitis vest. l. sin.?,nasazen Solumedrol iv a následně Prednison v sestupné dávce na 14 dní.Ale stav se prakticky upravil do 4 hodin,infusi jsem dostala až večer.Po propuštění jsem zůstala týden doma-celkem bez obtíží.Začala jsem brát Betaserc 24 2xdenně.Po nástupu do práce ale do týdne-závratě-spíš pocity nejistoty,chvilkové rotace po pohybu hlavou -hlavně u PC a při předklonu,úzkost,bušení srdce, kolísání TK a hlavně -pocity propadání,slabosti ,na omdlení-ale neomdlím při chůzi/nejhorší po dojezdu autem,při řízení je mi dobře/.Bolesti C pateře,hlavy,pískání v uších,nechutenství.Mám za sebou neurologické vyšetření včetně neurosono vyšetření -neg.,kardiologické vyšetření ECHO,Holter ekg-neg.,kontrolní MR -nález stacionární, nezměněn od roku 2003 /popis na dvou pracovištích FN BOhunice a USA/,otoneurol. vyšetření -neg.,včetně BAEP neg..Laboratoř až na hraniční hořčík norm. Protilátky na borrelie stále slabě poz.IgM WB borrelie garinií /OSCP/.Můžu si vybrat-neurolog mi tvrdí,že potíže jsou pravděpodobně v souvislosti s C pateří,je mi jasné,že v tom hraje roli momentálně i psychika,otoneurolog tvrdí ,že se jednalo o vetibulární periferní sy a že to souvisí s pateří a já mám strach -co když-není to projev RS a nebo reaktivace neuroboreliosy?Co s tím?

Odpovídá:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, vzhledem k tomu, že vycházím jen z Vašich písemných infromací, je těžko se přiklonit k názoru jednoho z lékařů. Ale nedomnívám se, že by se jednalo o projev roztroušené sklerosy - na MR by byla progrese, rovněž Váš věk svědčí spíše proti tomu. Zda se jedná o reaktivaci neuroborreliosy prokáže jen vyšetření mozkomíšního moku. Domnívám se, že lumbální punkce je asi na zvážení.

Související dotazy

Psychika
Dobrý den,měl bych dotaz související nejspíše s mou...
Psychika
Dobrý den,velmi Vás prosím o radu.Před třemi týdny...
Naručení psychiky
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda je možné, že příznakem...
Psychika
dobrý den , prosím vás mám takovej problém tahá se...
Psychika?
Dobry den, prozivam nasledujici stavy: navaly horka,...
Narušená psychika
Dobrý den,nejedná se o mně,ale o partnera. Neutále...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychika

Dobrý den, s manželem se 3 měsíc snažíme o miminko a když už to vypadalo, že...

Psychika

Měla jsem v dubnu velkou psychickou zátěž v práci a také jsem se snažila držet...

Psychika dospívajícího

Dobrý den, prosím o informaci, jak vysvětlit 17letému dorostenci, že porušováním...

Psychika 5 leté holčičky

Dobrý den, rada bych se zeptala na radu ohledně mojí dcery. Skoro denně chodí...

Psychika a asthma

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala, jestli je možné, aby psychické potíže mohly...

Psychika a bolest žaludku

Dobrý den. Už delší dobu mě trápí stejné obtíže tupá a následně křečovitá bolest...

Psychika a bolesti zad

Dobrý den deset let se potýkám se svalovou disbalancí v oblasti zad pracovala...

Psychika a brnění

Dobrý den, včera jsem psala dotaz na paní rentgenoložku, a ráda bych se obrátila...

Psychika a HAK

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s negativním vlivem antikoncepce...

Psychika a imunita

Dobrý den, mohu poprosit o konzultaci? Poslední rok prožívám hodně stresové...

Psychika a nebo?

Paní doktorko Hlavačková-děkuji za rychlou odpověď.Je mi jasné,že lumbální punkci...

Psychika a nespavos

Dobrý den, prosím o radu. Manžel se podle mě zbytečně psychicky trápí. Chodí...

Psychika a pocení

Dobrý den, už od mala jsem měl problém s nadměrným pocením, částečně to mám...

Psychika a potíže se žaludkem

Dobrý nem moje dcere 14 let má stálé bolesti žaludku i na zvracení trvá to už...

Psychika a trhání zubu

dobrý den lečim se na PA pro fobicke úzkostne stavy které mají příčinu v zubařskem...

Psychika ci vazna nemoc?

Dobry den, v listopadu se mi prihodila neprijemna situace na exkurzi se skolou,...

Psychika či nemoc?

Dobry den, pred 18 dny jsem zasilala dotaz, doposud mi neprisla odpoved, tak...

Psychika či závažnější problém

Dobrý den, chtěla bych Vás velice poprosit o Váš názor na mé "zdravotní" problémy....

Psychika dítěte

Dobrý večer, mám 2,5 letou dceru a za tři měsíce se nám narodí druhá dcera....

Psychika dítěte

Dobrý den mám 5 letého syna,který chodí od září do školky a vždy se do školky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Trhání nosních mandlí a zmenšení krčních mandlí u dítěte

Dobrý den, mám 3 a půl letého syna. V noci hodně chrápe a při mluvení huhňá....

Bílý pupínek jazyka


Křeč v noze

Dobrý den. Je mi 12 let a na tento "blog" jsem narazila náhodou.Před zhruba...

Děložní čipek

dobrý den každý půl rok chodím na pravidelné vyšetření stěr děložního čipku...

Nevolnost, bušení srdce, trochu třes

Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně nevolnosti a bušení srdce. Je mi 18...

Gay stránky - náctiletý syn

Dobrý den, mám 13,5 letého syna. Zjistila jsem, že sleduje erotické -porno stránky....

Výtok

Dobrý den, od 7.1.15 jsem užívala 10 dnů Nitrofurantoin 2x denně kvůli lehkému...

Knedlík v krku

Dobrý den už asi 7 let mám pocit že se me v krku obraci knedlík ale nemůžu...

Herpes genitalis

Dobry den, jak jsem herpes genitalni mohla dostat? Mam staleho partnera 8...

Bulka („kulicka”) na penisu

Dobry den, dnes rano se mi uprostred penisu na leve strane, udelala jakasi bulka...

Močové kameny

Močové kameny, urolitiáza, jsou konkrementy v ledvinných pánvičkách, močových...

Vyrážka na penisu


RS

dobry den, rad bych se zeptal na vztah brneni koncetin a roztrousene sklerozy....

CT mozku

Dobrý den, byl jsem na CT mozku z důvodu mírných ale trvajících závrátí hlavy...

Špatné dýchání

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Trpím poslední dobou na špatné dýchání. Při...

Brnění rukou

dobrý den, jeden večer jsem chtěla usnout a dostala sem křeče do noh a ruk,bušilo...

Vyhřezlá ploténka

Dobrý den, mám pět let vyhřezlou ploténku o 17 mm v oblasti bederní páteře....

Bulka na spodním žebru

Dobrý večer, jsem 2 měs.po porodu,často mě bolí krční a hrudní páteř a před...

Výmena Mireny

Prosím Vás o radu, či je vhodné po vybraní Mireny hneď zaviesť ďalšiu. Mala...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×