Antibiotika xorimax - menstruace a péče po nich.

Dobrý den paní doktorko, beru antibiotika Xorimax 250 mg 2 tablety denně po 12 hodinách a budu je brát 10 dní, tedy 20 tablet. Chci se zeptat 1.: můžou antibiotika ovlivnit příchod menstruace, která se má dostavit po poslední tabletce za cca 7 dní? 2.:měl ještě brát po léčbě antibiotiky nějaký přípravek, pokud možno jaký? 3.: za jak můžu pít po léčbě alkohol? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Xorimax by neměl menstruační cyklus nijak ovlivňovat. Protože se po Xorimaxu poměrně často dostavuje postantibiotický průjem, doporučuji současně užívat např. laktobacily, Hylak forte nebo jiná probiotika. Alkohol v malé míře současně se Zinnatem nevadí, jste-li jinak zdráva a nebrání-li tomu Vaše současné infekční onemocnění, pro něž jste nyní léčena antibiotiky.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: