Antibiotikum biseptol

Dobrý den, před týdnem mi ošetřující lékařka předepsala Biseptol kvůli zánětu močových cest. Poslední den užívání jsem se po celém těle osypala malými červenými flíčky. Chtěla jsem se zeptat jak je možné urychlit jejich zmizení a za jak dlouho by to asi mělo zmizet. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie. Máte alergii na Biseptol (cotrimoxazol), proto by jste se v budoucnu měla danému antibiotiku vyhýbat. Kožní vyrážka vymizí sama spontánně. Kdyby došlo k olupování kůže, je nutná návštěva v kožní ambulanci.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: