Antibiotika vs. antihoncepce

Dobrý den, měla bych dotaz. Poslední tři týdny jsem nemocná.Moje doktorka mi předepsala antibiotika nejprve cefzil, který jsem užívala po 12hod/1 tabletu, měla jsem je na 10 dní.Antibiotika jsem ale nedobrala, chyběli mi 2 dny,protože jsem byla na kontrole a doktorka mi dala jiná ant. a to Klacid SR 500mg. současně jsem užívala i HA Mercilon, a menstruovala podle plánu, ale když jsem začala užívat Klacid (bylo to ve stejný den jako po 7 denní pauze po menzes).Chtěla bych se optat jestli účinek HA je ovlivněn nebo jestli HA plně funguje, nebo zda-li můžu otěhotnět. Protože HA jsem po pauze 7dnů začala užívat s Klacidem v pátek a v neděli nám s přítelem praskl kondom, bojím se že budu těhotná. Je to možné otěhotnět v mém případě? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že případné riziko otěhotnění je minimální, ale k ovlivnění účinku antikoncepce teoreticky dojít mohlo.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Články: Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Kardiovaskulární choroby...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x