Antikoncepce a antibiotika

Chtěla bych se zeptat, pokud beru ATB Xorimax 500mg a zároveň HAK Nyssiela, má to na sebe nějaký vliv? Předem děkuji zá odpověď.

Odpověď odborníka:

Dominiko, ano, užívání těchto antibiotik může přechodně snížit fungování hormonální antikoncepce, např. takovým mechanismem, že antibiotikum vybije přátelské bakterie ve střevu, dojde k průjmu a antikoncepce se nevstřebá, nebo se vstřebá pouze částečně, proto Vám doporučím po dobu užívání těchto antibiotik užít ještě bariérovou antikoncepci, tedy kondom, pokud chcete mít ještě větší jistotu, užívejte bariérovou antikoncepci ještě po celou dobu tohoto cyklu, v němž jste brala antibiotika. S pozdravem, K. Jiříčková..

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: