Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, beru anitkoncepci Minerva a zároveň mi byl předepsán penicilin na léčbu angíny. Po dobrání antibiotik jsem dobrala také poslední dvě pilulky antikoncepce a pak nastoupila sedmidenní pouza. Po jaké době by měla antikoncepce opět plně fungovat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, PNC neovlivňuje účinnost antikoncepce. Začněte antikoncepci užívat jak jste zvyklá po 7 dnech pauzy. V případě správného užívání jste plně chráněna.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x