Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, užívala jsem antibiotika Duamox na zánět močového měchýře. K tomu užívam Yaz a chci se zeptat zda mohou mít tyto antibiotika vliv na HA. Během užívání antibiotik jsem měla slabé špinění. Po dobrání antibiotik mi menstruace přišla o několik dní dříve i přesto že užívám yaz. Je to normální nebo bych mela jít ke gynekologovi? Kromě zanětu měchýře mě také bolelo na levé straně podbřišku, to ale pri braní antibiotik zmizelo. Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Antibiotika by neměla účinnost antikoncepce prakticky nijak ovlivnit to jen některá například proti TBC, jednorázově se špinění může vyskytnout, kdyby se opakovalo častěji byla by na místě úvaha o změně preparátu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: