Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně vlivu antibiotik na HA Minerva. Byla mi předepsána antibiotika Cotrimoxazol al forte. Ty jsem dobrala v sobotu ráno (26.2). v následujících dnech až do čtvrtku jsem brala Minervu a tím dobrala celé platíčko. DNes mi tedy začíná 7-denní pauza. Chci se zeptat, zda po této pauze bude má antikoncepce opět plně spolehlivá, či budu muset ještě používat bariérovou antikoncepci? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

JE PRAVDOU,ŽE HLADINA CORTIMOXAZOLU I PO DOBRÁNÍ PŘETRVÁVÁ V KRVÍ, ALE DOBA KTEROU UVÁDÍTE OD UŽITÍ POSLEDNÍ TABLETY BY MĚLA BÝT DOSTATEČNÁ A MĚLA BY JSTE BÝT PLNĚ CHRÁNĚNA. A jen pro pořádek Cotrimoxazol není antibiotikum,ale chemotherapeuticum

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I diabetici mohou mít potíže se srdcem
Články: I diabetici mohou mít potíže se srdcem
Srdeční a cévní onemocnění...
Trápí vás opary? Vlhké hojení si s nimi poradí
Články: Trápí vás opary? Vlhké hojení si s nimi poradí
Na počátku je nepříjemné...
Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Články: Vitamíny v těhotenství pomáhají rostoucímu miminku
Zdravá strava je nejlepší...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Revmatoidní artritida: ohrožen je i zrak
Články: Revmatoidní artritida: ohrožen je i zrak
Přestože se v názvu této...
Čtyři zlatá pravidla pro udržení cukru pod kontrolou
Články: Čtyři zlatá pravidla pro udržení cukru pod kontrolou
Cukrovka se zdaleka neřeší...
Těhulky, nebojte se očkování proti žloutence
Články: Těhulky, nebojte se očkování proti žloutence
Podávání jakýchkoli léků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: