Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, dostala jsem na léčbu zánětu v krku Amoxil 500. V příbalovém letáku je napsáno, že ovlivňuje účinek HA. Mohla bych se Vás, prosím, zeptat, zda ovlivňuje také účinek antikoncepční náplasti Evra, resp. za jakou dobu opět funguje antikoncepční účinek. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Helli! Ano.Současné užívání antibiotik může účinnost Evry snižovat. Doporučuji vám proto po dobu braní antibiotik a ještě týden poté používat ještě doplňkovou antikoncepční metodu, např. kondom. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: