Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, Chtěla bych se Vás zeptat, jestli má cenu si pořizovat antikoncepci, když teď budu dlouho době brát antibiotika. Začala jsem před 10dni brát antibiotika deoxymykoin 100mg. Beru je na záněty na kůži (chodím na kožní kvůli akné na zádech). Takže teď bedu brát 3 týdny 1x1 tabletku a potom další 3 týdny jednou 1 a jednou 1/2 tabletky. Potom jdu na kožní na kontrolu s tim, že by se mi měla zmenšit zase dávka antibiotik. Hlavní otázka, budou tyto antibiotika ovlivňovat antikoncepci, i když se podávají v tak malých dávkách? Mám počkat než je nebudu muset brát? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje přesto pro jistotu po dobu užívání by jste měla volit jinou metodu ochrany. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: