Antikoncepce a křečové žíly

  • Dotaz od: Renata Nováková
  • Publikováno: 13.11.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Je mi 24 let a před rokem jsem prodělala sklerotizaci 4 malých žilek v noze a lékař mě upozornil, že mám pravděpodobně genetické dispozice k tvorbě křečových žil. Sportuji a snažím se o zdravou životosprávu, ale nerada bych měla za pár let nohy, za které bych se styděla. Již 6 let užívám hormonální antikoncepci Pramino a dnes mi gynekolog doporučil antikoncepci Sunya, že je nízkodávková a bude mít na žíly menší vliv. Nejhorší je, že mi každý doktor říká něco jiného. Lékař, který mi prováděl sklerotizaci mi tvrdí, že antikoncepce na křečové žíly vliv nemá a gynekolog mi dnes řekl, že každá antikoncepce vliv na to má. Ráda bych tedy znala Váš názor. A zda je i vhodná volba antikoncepce Sunya, či bych měla užívat úplně jinou metodu antikoncepce. Nerada bych něco zanedbala. Velmi Vám děkuji za Váš čas a odpověď. S pozdravem Bc. Renata Nováková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru by nízkodávková antikoncepce právě měla ještě snižovat už tak malé riziko negativního vlivu antikoncepce na vznik křečových žil. Příčiny varixů jsou vždy multifaktoriální a proto se není třeba enormě obávat. Pokud ostatní faktory budete sledovat a pečovat o svoje zdraví (a tím pádem i žíly ) pečlivě, budete jistě bez problémů dlouhá léta. Mnoho o péči o žily, o prevenci a ev.léčebné metody si můžete prostudovat a sledovat na stránce www.krecove-zily.cz, kde jistě naleznete mnoho zajímavých podnětů a odpovědí na svoje otázky. Hezký den

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: