Antikoncepce a průjem

Dobrý den paní doktorko, v neděli cca ve 20:30 jsem si vzala 3. pilulku z platíčka (Mercilon) a v pondělí ráno zhruba v 7:30 jsem měla jednorázový průjem (nutkavou řídkou stolici). To se již neopakovalo. V pondělí jsem si opět zhruba ve 20:30 vzala prášek a v úterý ve 13 hodin jsem opět měla jeden průjem. Může to ovlivnit účinnost antikoncepce? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedna řídká stolice denně, která navíc byla v mnohahodinovém odstupu od užití antikoncepce, účinek antikoncepce neovlivní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na zácpu a průjem mívají vedlejší účinky. Vybírejte opatrně!
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Články: Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Infarkt je pro mnoho lidí...
Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Články: Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Trpíte hemoroidy? Ještě než...
Infekční komplikace atopického ekzému
Články: Infekční komplikace atopického ekzému
Ekzém není jen nepříjemný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: