Antikoncepce omisson

Dobrý den, jsem po dvou porodech cís.řezem a když jsem přestala kojit, nabídla mi gynekoložka antikoncepci Omisson. Končím s užíváním 1.měsíc (resp. 21 dní) a celé tři týdny se "trápím", přišly bolesti hlavy, nevolnosti apod., zkrátka některé z nežádoucích účinků, jež jsou popsány v příbal.letáku. Podotýkám, že nejsem žádný hypochondr, nesnažím se nic předstírat či nalhávat. Nyní mě čeká 7denní pauza v užívání, poté bych zase měla začít s dalším platem pilulek. Chci se zeptat: je možné, že si po prvním "měsíci" užívání tělo zvykne a už nebude reagovat tak negativně, nebo nemám Omisson brát a raději se zajímat o jinou antikoncepci? Děkuji za odpověď. P.S.

Odpověď odborníka:

Nebylo by rozumné hned měnit antikoncepci zkuste ještě jeden cyklus zda se situace upraví a pokud ne potom by byla na místě úvaha o změně preparátu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: