Antikoncepce po 50 roce věku

Dobrý den, 12 let užívám hormonální přípravek Mirelle. Jsem s ním spokojena, vyhovuje mi.Žádala jsem předpis od své gynekoložky,ale ta mi sdělila, že je třeba jej vysadit.Důvodem je prý osteoporéza nebo rakovina prsu. Upozorňuji, že tuto genetickou zátěž v rodině nemáme.Je opravdu nutné přestat užívat antikoncepci, když ještě pravidelně 3 dny v každém měsíci menstruuji? Děkuji za odpověď?

Odpověď odborníka:

Po 50 roce věku je gravidita jíž velice nepravděpodobná,rozumné by bylo jej vysadit alespoň na 2 měsíce a zjistit,jak vypadá cyklus, zda bez antikocepce budete ještě menstruovat a podle toho zvolit další postup. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: