Antikoncepce po 45 letech věku

Dobrý den, je mi 47 let, doposud jsem brala antikoncepci Minulet na 3 cykly. Paní doktorka mě při poslední prohlídce upozornila, že bych antikoncepci již neměla brát, z důvodu nastávajícího přechodu, že hrozí jistá rizika. Já osobně žádné známky přechodu nepozoruji (např. tzv.návaly) Také mi řekla, že v případě pohlavního styku nehrozí otěhotnění (čehož se obávám) a že není ani jisté, zda začnu po vynechání antikoncepce krvácet. Je opravdu riskantní brát léky v mém věku, můžu trvat na tom, aby mi je paní doktorka napsala. Jiné zdravotní problémy nemám, jaterní testy byly v pořádku. Děkuji za odpověď.. Jana

Odpověď odborníka:

V tomto věku již skutečně gravidita nená pravděpodobná bylo by vhodné zkusit antikoncepci na jeden dva měsíce vysadit a vyčkat jak bude vypadat cyklus a tím i funkce vaječníků. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: