Antikoncepce x antibiotika

Dobrý den, mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce při braní antibiotik. Užívám antikoncepci Tri-regol (zbyvaji mi 2 prášky) a před 4 dny jsem dobrala antibiotika DUOMOX 1000. Nevím si rady, na některých diskusíchje popisováno že účinnost narušena nebude, někde zase že bude...s přítelem jsme radeji použili i kondom. Ten nám ale bohužel praskl a přišli jsme na to už trošku pozdě :/. Je sobota, takže se na gynekologii nedostanu ale mam doma prasek escapelle, nevim ale jestli ma cenu ho použít? Příští týden mám 7-denní pauzu a obavam se ze by se menstruace po escapelle nedostavila a tim by se mi to všechno tak nějak rozhodilo... prosim o odpověd. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud to bylo ve druhé polovině, měla byste být chráněná. Pokračujte v antikoncepci. Duomox patří mezi širší penicilinová antibiotika, může ovlivňovat antikoncepci. Osobně bych si tabletu po nebrala, ale vzít ji můžete. menstruace by se měla dostavit i přes tabletu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: