Biseptol a kyselé potraviny

Dobrý den, mám dotaz. Na zánět močového měchýře mi byl předepsán Biseptol, 2 tbl po 12 hod. Dnes jsem ho užila podruhé. Podle příbalového letáku i podle varování lékárnice bych ale s tímto lékem neměla jíst kyselé potraviny ani pít kyselé nápoje, protože by došlo k přílišnému okyselení moči, a varovali mě před vyrážkou a ledvinovými krystaly. Chtěla bych se ale zeptat, jestli kyselé nesmím jíst po celou dobu užívání Biseptolu, nebo jen nějakou dobu po užití. A taky... jsem mírně závislá na ranní kávě, ale nejsem si jistá, jestli kafe nepatří právě mezi nápoje s kyselým pH. Stane se něco, když si třeba po třech hodinách po užití léku dám kávu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Kávu pít můžete, nedoporučují se výrazně kyselé potraviny jako např. citrusy, džusy, léky jako aspirin, dále pak mléko. Doporučuji především zvýšit příjem tekutin (na 3 litry denně), tekutiny je nejvhodnější střídat (čistá voda, minerální voda, čaje). Omezení trvá jen po dobu užívání Biseptolu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: