Borelioza

Dobrý den. Před 10-ti lety jsem prodělala Lymskou boreliozu (zjištěna a léčena až po půlroce od objevení neurologických )příznaků. Vyléčena. Před měsícem mi začaly "mnou známé" neurologické potíže (brnění ruky a nohy, dlouhotrvající pocit jakoby studené ruky po kontaktu s něčím studený, slabší ruka i noha, ale bez bolesti). Klíště jsem měla 3 dny před těmito příznaky vytáhnuté hned po přisátí). Šla jsem k Dr., jestli mi vezme krev, ten argumentoval, že protilátky tak brzy průkazné nebudou, nejdříve za 6týdnů. ATB (Doxybene 100mg na 20dní mi ale předepsal. Krev pak kontrolovat je prý zbytečné. léky určitě zaberou. Je to pravda? Nebo kdy nechat krev překontrolovat? Léčba je dostatečná? Děkuji předem za odpověď. Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hanko! Vzhledem k opakovaným obtížím bych se přikláněl k provedení kontrolního testu. Zkuste se ještě domluvit s ošetřujícím lékařem. Pokud se nedohodnete, můžete konsultovat lékaře na infekční klinice. Ideálně by Vám měl Váš lékař dát žádanku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x