Borelioza

Dobrý den Vážená paní doktorko mám dotaz ohledně příznaků boreliozi.15.09.2011 mi byla potvrzena z krevního testu borelioza,moje obvodní mi okamžitě nasadila ATB Duomox 1000 jednu po 8hod.Klíště jsem měl naposledy cca dvapůl roju zpět bez kožních projevů či jiných příznaků.Poslední dobou se cítím unaven a mám potíže typu závratě v kldu i při změně polohy.Z těchto důvodů jsem navštívil ambulantní rehabilitační odd. protože mám delší dobu potíže s krční páteří (cervikobrachialní syndrom) bohužel po několikanásobné návštěvě reh. amb. se stav nijak nezměnil.Následně jsem byl odeslán na Neur. amb. tam mě spolu s infekčním odd. ujistily že to s boreliozou nemá moc společného.Nasadili mi Stugeron+Betaserc.Momentálně jsem na PN. Od 15.09.11 beru ATB.Z vísledku vyplívá že mám boreliozu ptám se jak dlouho můžu mít projevy Bolestí pat,mezi lopatkami,závratě a pod. našel jsem si na internetu příznaky a vše mi docela sedí alespoň dle mého neodborného názoru.Jediné mě mate že se odborníci vyjádřily k borelioze opačně. Za Vaši odpověď mnohokráte děkuji.

Odpověď odborníka:

Diagnostika boreliozy je často velmi svízelná. Obtíže mohou trvat i dlouhou dobu, po ATB by se stav ale měl pomalu zlepšovat. Důležité je také dodržovat klidovější režim.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x