Borelióza

Dobrý den, asi před třemi dny jsem byla hodně poštípaná od komárů. Dnes mě začalo bolet celé tělo (svalstvo na hýždích, lýtka, holeně, ruce...) a ztuhlo mi šíjové svalstvo. Cítím také tlak v zátylku. Žádné skvrny na kůži jsem nenašla, a teplotu také nemám. (36,7 °C), omezení v pohybu necítím, ale je to velmi bolestivé. V krku mě nebolí. Mám strach, aby se nejednalo o boreliózu nebo něco podobného. Myslíte, že je to možné? Připadá mi hloupé jít k lékaři a ,,jen tak" požadovat odběry krve, neboť mi je dělali (kvůli něčemu jinému) asi před třemi týdny. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Vámi popsané příznaky nejsou typické pro lymskou boreliózu i vzhledem k velmi krátké inkubační době - udáváte 3 dny. Přenos boreliózy se děje prostřednictvím klíštěte, proto po poštípání komáry se nebude jednat o boreliózu. Navštivte vašeho praktického lékaře, aby vás vyšetřil a případně doporučil další vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: