Borelióza

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, jestli je možné, že i přesto, že mi vyšly výsledky testů na boreliózu negativní, jak moc pravděpodobné je, že bych toto onemocnění mohla mít? Můj problém je trošku rozsáhlejší, lékaře jsem vyhledala kvůli bolesti ramen, postupem času mě ovšem začali trápit i svaly, klouby kolen, kyčle, kotníky, zápěstí..Pro můj dotaz je důležité, že v noci mě už asi dva roky brní ruce a v poslední době se mi v zorném poli objevila pavučinka, které se i přes všechno mé snažení nemůžu zbavit, také posledních několik dní pociťuji záškuby jakoby svalů, takové tiky. Borelióza mi však přesto vyšla negativní, pan doktor ovšem zjistil, že mám HLA-B27 pozitivní, mně ovšem přijde, že mě trápí věci, které by spíše souviseli s boreliózou. Velmi děkuji za odpověď, Lucie

Odpověď odborníka:

Ano, možné to je. Doporučuji požádat o provedení tzv WesternBlot testu. S přáním hodně zdraví Dr. Roman Špaček, BCL clinic Luhačovice

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: