Citalec

Dobrý den, ještě bych se ráda zeptala na jednu věc. Jinak tato poradna je moc fajn!! Ale k věci. Trpím obsedantně-kompulzivní neurózou. Stěžuje mi to život po celý den. Pan psychiatr mi předepsal Citalec 20 - měla jsem brát denně půlku. Na samotné myšlenky pomohl doslova a neuvěřitelně hned!!, ale nespala jsem, bylo mi zle od žaludku a HLAVNE - začali mi brnět nohy, takové mravenčení, záškuby,křeče, myalgie, slabé nohy. Vzhledem k tomu, že mám zkouškové období, Citalec jsem vysadila. V neděli. Jenže teď je pátek, a problémy s nohama zůstaly, po celý den, a pořád na stejné úrovni (možná jen záškuby se zmírnily). Před užíváním Citalecu se nohy sice trochu třásly, ale jen velmi mírně a VUBEC mě to nezatěžovalo v ničem. Chci se zeptat, co si o tom myslíte, napadlo mě i to, jesti k OCD nemám ještě tetanii. SSRI bych si přála užívat...Děkuji. Míla.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vámi uváděné příznaky patří mezi poměrně časté nežádoucí účinky. Přesto ale vysazení není úplně nejlepší volbou. Doporučoval bych proto co nejdíve konzultaci u ošetřujícího lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: