Při 8.měcíční p...

Dobrý den,při 8.měcíční prohlídce mého syna mu doktor natrhl předkožku při zkoušení jak jde přetáhnout. Já se zhrozila, ale prý to tak musí být. Všude ale čtu opak, nebude mít nějaké trvalé následky? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u malých chlapců by se násilně předkožka přetahovat neměla, aby nedošlo k jejímu poškození nebo k zaškrcení žaludu (tzv. parafimóze). Postupem růstu půjde předkožka přetáhnout. V rámci hygieny lze opatrně předkožku přetahovat jen do polohy, kam to volně jde, v žádném případě ale ne dále. Natržení by ale nemělo mít žádné následky, ranka se snadno zhojí. Pokud byste během následujících dní pozorovala jakékoliv známky zhoršeného hojení (hnisání apod.) navštivte se synkem lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: