Dotaz na účinnost antikoncepce

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně účinnosti antikoncepce.Beru antikoncepci Stodette. S užíváním antikoncepce jsem začala v den, kdy mě byla předepsána, s tím, že po dobu užívání prvního plata jsem použila ještě jinou formu ochrany, před tím jsem žádnou antikoncepci nebrala. Po dobrání prvního plata jsem udělala 7 denní pauzu a poté pokračovala v užívání dalšího plata. Žádnou tabletku jsem si nezapomněla vzít a antikoncepci beru pravidelně ve stejnou dobu, nyní jsem na skoro konci druhého plata (zbývá 5 tablet) a zjistila jsem při zmáčknutí bradavek žlutý výtok. Může to být příznakem možného těhotenství, i když beru antikoncepci pravidelně a nezapomněla jsem užít žádnou tabletku? nebo se může jednat o hormonální změny? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jste brala antikoncepci podle návodu je gravidita velmi nepravděpodobná, sekrece z prsů může být,požádejte vašeho gynekologa o vyšetření případně je možno doplnit sonografii prsou. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: