Euthyrox

Dobrý den, již skoro třetí rokem se léčím na sníženou funkci ŠŽ, beru Euthyrox 50, teď mi byla zvýšena dávka na po-pá Euth. 50, víkend Euth. 75, pořád ale přibírám na váze, i když skoro každý den cvičím, hlídám si tepovou frekvenci, abych byla v zóně, jím pravidelně po dvou třech hodinách 5xdenně. Měla jsem 54 kg, nyní mám 65 kg, neshodila jsem ani kilo, jen jdou kila nahoru. Chtěla bych se zeptat, zda to třeba nemůže být tím lékem, zda by třeba nebylo vhodné změnit na Letrox, prý že to jsou ale úplně stejné léky co do složení. Lékařka mi tvrdí, že prostě ŠŽ přibírat nemůžu, že to není prakticky možné. TSH mám jen lehce zvýšené...hodnota kolem 5. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Marie! Plně se ztotožňuji s názorem vaší lékařky, Euthyrox (ani Letrox, jedná se o stejnou účinnou látku) nepatří mezi léky po kterých by se přibíralo na váze. A pokud je, jak píšete, funkce vaší štítné žlázy celkem kompenzovaná, nebude ani ona příčinou váhového přírůstku. Doporučovala bych vám navštívit ještě vašeho praktického lékaře a nechat se celkově vyšetřit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: