Ha

Dobrý den, je mi 40 let, mám jedno dítě,18let,žádný potrat. Asi 14let jsem brala hormonální antikoncepci Diane35, která mi před 2roky přestala vyhovovat,trpěla jsem migrénou a měla jsem křeče v nohách,úplně přestat z HA jsem nechtěla,protože mám dva myomy, tak jsem po dohodě s lékařem změnila na šetrnou antikoncepci Cerazette, kterou beru již dva roky.Jsem s ní velice spokojena, prsa přestala bolet, vymizely mi bolesti při menstruaci a postupně i vymizela menstruace.....prostě spokojenost až do poslední doby a tady je ten problém,na který se chci zeptat,doteď jsem jen popsala co předcházelo,jestli to nemá vliv. Již nějaký čas mi z bradavek vytéka bílá zkalená tekutina,prsa hodně bolí. Těhotná nejsem beru stále a pravidelně antikoncepci. V zaměstnání je poslední dobu stres,ale kde není, začal se mi rapidně horšit zrak.Proto bych se chtěla zeptat, má na moje obtíže nějaký vliv několikaletý přísun antikoncepce, že se mi zbláznily hormony, nebo je možné, že se jedná o nezhoubný nádor podvěsku mozkového/zmínka lékaře/??Proto ta zmínka o zraku. A co dělat? Vysadit HA,ale s tím nebude souhlasit můj gynekolog,kvůli myomům,nechat si ji,ale s tím nebude souhlasit můj mamolog??Co je ale pro mě lepší?? A co dál,až se vyřeší ta antikoncepce??Když to tou antikoncepcí nebude??Moc děkuji za odpověď.Reny

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučoval vyšetření na endokrinologii, mohlo by se totiž jednat o zvýšenou hladinu prolaktinu. Na základě vyšetření je pak třeba konzultovat vhodnost antikoncepce s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: