Hemofil v těhotenství

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat i po léčbě antibiotiky mám v krku hemofila.jsem těhotná,tak se mě paní doktorka bojí nějak dál léčit.dá se s tím něco dělat?nebo musím počkat až těhotná nebudu?

Odpověď odborníka:

Hemofil se v krku někdy objeví a nemusí způsobovat žádné obtíže V takovém případě ani terapie není nutná. Pokud je však nález v krku masivní ( to se pozná ve výsledcích z výtěrů) nebo pokud máte nějaké obtíže - bolesti v krku apod, je na místě léčba. Některá antibiotika se v těhotenství mohou bez obav podávat (např. penicilinová řada), záleží na citlivosti bakterie ( opět se to zjistí z výsledků výtěrů).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: