Hemofil v těhotenství

Dobrý den, cca před dvěma lety jsem měla při viróze nález v krku a to hemofila, který byl citlivý pouze na antibiotika, na která jsem byla alergická (vyrážka, průjem). Na radu lékařky jsem to nechala být, naordinovala si Bioparox a krk se zklidnil.Prý budu mít vždy příznaky při oslabení organismu. Teď jsem cca v 35tt s dvojčátky po IVF a tak 14dní mě bolí v krku aniž by se dostavila nějaká viróza. Mám podezření, že to bude opět hemofil a mám strach jestli to nějak neovlivní miminka. Děkuji za odpověď Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte bakterii Hemofilus v krku, plodu (u Vás plodům) to neuškodí. Vadil by, pouze pokud by Vám způsobil takové obtíže (horečky nad 39°C, septický stav apod.), které by ohrozily plod. Bolesti v krku jsou obecný příznak, doporučuji proto návštěvu praktického lékaře, aby se ozřejmil jejich původ a podle potřeby určila léčba.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: