Hiv a hepatitida z odberoveho pera

>Dobry den,jen se chci uklidnit a proto prosim o radu. Na zacatku srpna jsem >odberovym perem,kam jsem dala sterilni lancetu,pichla do briska prstu >kamaradovi,abych mu zmerila glykemii. Pote jsem lancetu vyhodila a odberove >pero,tu horni cast,co se dotykala kuze toho prstu,umyla mydlem a >desinfekcnim prostredkem(septoderm gel). Krev na nem ale vubec nebyla,ta >jehlicka se ho nedotykala.Po mesici jsem si timto perem,kteremu jsem dala >novou sterilni lancetu,pichla do prstu ja na zmereni cukru. Pote jsem opet >lancetu vyhodila. A ted po dalsim mesici jsem to tak udelala znovu s novou >lancetou ve stejnem peru. Kdyz jsem to pero,ten plast umyla a vzdy pouzila >sterilni lancetu...muzu byt klidna,ze od kamarada kjsem nemohla nic >chytnout(jde mi hlavne o hiv- ale tam by musel byt kontakt me krve s jeho >krvi,ze ano? A na tom peru krev zadna nebyla a jehlicku jsem vzdy >vyhodila)?a jeste jsem i cetla,ze virus hiv na vnejsim prostredi rychle >hyne,takze po mesici by byl uz mrtvy? Podle toho,co >jsem vycetla staci i umyti jen vodou aby hiv neprezil a k tomu ta doba 1 >mesic a jeste ze na peru zadna krev nebyla a jehla vzdy byla poutita nova,tak by to melo byt v poradku? >Dekuji za laskavou odpoved a snad za uklidneni,ze se nemusim obavat( jsem z toho vydesena,ale porad si rikam,ze jsem vse udelala spravne a hlavne jehla byla nova a zadna krev nikde nebyla)!

Odpověď odborníka:

Myslím,že jsem vám již odpovídal v takovém případě je nákaza prakticky vyloučena. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Častá stolice Je mi 30 let. Již asi týden mám častější stolici - téměř po...
  • Vyrážka Před několika dny se mi udělala krupicová vyrážka na rameni. Myslela...
  • Zalehnuté ucho Mám už měsíc zalehlé pravé ucho a občas mi tam divně hučí a...
  • Silná bolest třísel Ráda bych se vás optala na mé bolesti třísel. Trvají téměř...
  • Hellp syndrom Mám za sebou jedno těhotenství a prodělala jsem hellp syndrom...
  • Korová cysta ledviny Byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta...
 
Kam dál
 
 
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouření ohrožuje i močový měchýř
Články: Kouření ohrožuje i močový měchýř
Pořád máte málo důvodů...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Články: Sedm mýtů o bolestech zad. Kde je pravda?
Bolest zad je velmi častým...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Články: Alergie může mít podobné příznaky jako nachlazení
Přichází jaro a s ním...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: