Hpv virus

Dobrý den. Před necelým měsícem mi byl zjištěn HPV virus. Dostala jsem mast Aldara na bradavičky, jenže od doby používání této masti mě místa bolí a natékají. Je to projev vedlejšího účinku nebo je to jen signál toho, že mast účinkuje? A také se mi už dvakrát udělaly takové malé bouličky na stydkých pyscích, které ale druhý den zmizly (jednou ještě před použitím masti, podruhé až po použití). Má to také nějaké spojení s HPV? A je možné dále provádět pohlavní styk? Můj přítel po zjištění toho, že mám HPV, odmítl styk dokud se nenechá on sám testovat a popř. dokud se nevyléčím. Ale na internetu jsem četla, že pár provádí pohlavní styk i po zjištění této infekce. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Aldara působí tak, jak to popisujete, vyvolá dráždění kůže až s tvorbou puchýřů s následným odstraněním virových bradavic. Pokud jde o infekčnost, tak je velká a přenos je prakticky možný jen sexuálním stykem. Určitou prevencí je použití kondomu při sexuálním styku.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: