Hpv virus

Dobrý den, při posledním prohlídce mi můj gynekolog stanovil rozběhnutý HPV virus a abnormální buňky. Řekl mi, že je to prakticky neléčitelné, že se s tím musí má imunita poprat sama. Imunitu mám bohužel špatnou, jelikož jsem kvůli nádorům na ledvině chodila na chemoterapie (rok zpět). Je mi 21 let, mám 2 roky stálého přítele. Před ním jsem měla pouze 1 partnera. (všude se uvádí, že hpv vir souvisí s promiskuitou v mladém věku apod. - což je u mne nemožné...) Chci se zeptat, zda-li mám opravdu čekat, jak se to vyvine..nebo se s tím dá něco dělat...Děkuji za odpověď. Přeji nádherný den. :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přítomnost HPV infekce skutečně nemá léčbu. Důležité je teď, abyste chodila častěji a pravidelně na gynekologické prohlídky. Existují tři možnosti. Stav se upraví, HPV virus bude imunitou eliminován a abnormální buňky zmizí, nebo se stav měni nebude a zůstane stejný, a nakonec může také docházet ke zhoršení nálezu. Právě proto jsou důležité pravidelné kontroly, aby bylo možno včas zasáhnout v případě zhoršení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Léčba | Od: jitka | 20.6.2014 10:28
Léčba existuje MUDr. Uhlíř, Zbraslav vemte s sebou i partnera.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: