Hpv x hlasivky

Pane doktore. Dnes nám na kožním oddělení, mně i příteli, diagnostikovali kondylomata. Přítel je má už déle, potom, co nám ukázali místo, kde jsou, jsme o tom věděli, že to tam má už docela dlouho, ale zdálo se nám to normální. Netušili jsme, o co se jedná. Až když jsem je nalezla před pár dny u sebe, tak jsme to začali řešit. Chtěla bych se Vás optat, jestli máme zajít na ORL, neboť jsem mu prováděla orální sex, už když kondylomata měl na penisu, ale nevěděli jsme co to je. Mám strach z postižení hlasivek. Děkuji moc za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Lenko,
navštívit ORL můžete, ale dle Vašeho popisu je pravděpodobnost nálezu kondylomat malá. Naléhavost na ORL vyšetření se však zvýší, pokud budete mít dlouhodobý chrapot, pocit cizího předmětu v krku apod.
S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: