Lindynette a nežádoucí účinky

dobrý den, užívám HAK Lindynette asi 9 měsíců na uším mně diagnostikovali otosklerózu, takže jsems e chtěla zeptat, jestli na ni má tahle nebo jiná antikoncepce vliv, zda byly popsány nějaké případy, kdy ji zhoršila v příbalovém letáku jsem ji jako překážku v užívání nenašla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle moderních poznatků, otoskleroza nejspíše vzniká na genetickém podkladě, je dvakrát častější u žen než u mužů. Nejčastěji příznaky začínají kolem 30 roku života, ale může to být i dříve. Dle dostupných literálních informací spojistost mezi poškozením sluchu a antikoncepcí popisována byla, ale zatím není dostatek informací, aby to bylo možné říci s určitostí a zda se to týká i otosklerozy. Léčba otosklerosy se sestává z podávání Sodium fluoridu a Calcia, event. i vit. D. Zda budete brát antikoncepci si zvažte sama a poraďte se si s ušním lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: