Mirena

Dobry den.Mám tři dotazy.Už 7 měsíců mám zavedenou mirenu.před zavedením jsem menstruaci měla 3-4 dny asi středně silnou a nyní třeba i 12 dní a taky středně silnou až silnou a asi 4 dny špinění a silné bolesti taky neustaly.dost často mne píchá v podbřišku a jsem takzvaně nafouknutá.Mám 3 děti a poslední císařským řezem.Je to takhle normální?2:Přešla mně zcela chuť na sex protože při každém pohlavním styku mámhodně silné bolesti. 3.jsem epileptička a pořád užívám léky.mohu mít i jinou antikoncepci než mirenu?sterilizaci nechci.moc moc prosím o odpovědi na mé otázky a předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ráďo! 12ti denní silná menstruace rozhodně v pořádku není (mohlo by se stát, že za nějakou dobu budete vlivem silného krvácení chudokrevná). Stejně nejsou normální ani silné bolesti v podbřišku a při pohlavním styku. Současně užívat léky na epilepsii a antikoncepci můžete, samozřejmě vždycky záleží na konkrétních typech léků. V každém případě je potřeba užívání antikoncepce konzultovat s vaším neurologem, v některých případech je totiž nutné upravit dávkování antiepileptik. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: