Mirena

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 25.8.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den, psala jsem dotaz: Už rok mi gynekoložka zkouší předepisovat různé antikoncepce, ale ať mám jakoukoliv, menstruaci mám 2x do měsíce. Zkoušeli jsme už i variantu půl roku bez jakékoliv HA, ale to jsem ji pro změnu neměla vůbec a chodila na vyvolávací injekce. Teď mám další HA již půl roku a opět to mám 2x do měsíce.... Odpověď odborníka : antikoncepční řešení by pro vás mohla být Mirena . Nitroděložní tělísko se nedoporučuje, pokud žena trpí častými gyn. záněty. Nehledě na to, že je mi 23let a ráda bych měla v brzké době děti. Takže Mirena nepřipadá v úvahu. Nějaká další rada? Děkuji.

Odpověď odborníka:

dobrý den, mirena není běžné tělísko, je vhodná i pro nerodivší ženy.je otázkou,proč máte tak často menstruaci při antikoncepci a bez antikoncepce nemenstruujete.osobně bych hledala příčinu a tu řešila.hormonální profil, zda ovulujete apod.nevím,za jak dlouho chcete mít děti, mirena je na 5 let, dá se vyndat dříve.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: