Mirena

Dobrý den, za tři měsíce uplyne 5 let od zavedení Mireny a poslední tři měsíce po třech týdnech menstruuji. Je to v pořádku, je Mirena stále účinná? Jedná se o klasickou 4-5 denní menstruaci. Ještě jeden dotaz, Mirenu už další nechci, můj lékař ji hodně propaguje, nebyla špatná, ale hodně se mi po ní kazí pleť, dělají se přímo vředy, chtěla bych nějakou jinou antikoncepci, nejlépe, při které není menstruace, protože mi byl kvůli endometrioze odstraněn pravý vaječník a mám strach, že by se endometrioza mohla zase rozjet. Můžete mi poradit, jaké jsou možnosti? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mirena stále účinkuje. Po 5 letech si ji nechte určitě vyjmout. Nadále můžete užívat kombinovanou hormonální antikoncepci v kontinuálním režimu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: