Mirena a nežádoucí účinky

Dobrý den, je mi 40 let, mám dvě děti a další už neplánujeme. Nekouřím, kávu nepiju, z alkoholu jen občas trochu červeného vína. Vzhledem k anémii z velmi silné menstruace mi na hematologii doporučili "vymizení" menstruace. V současnosti mám Depo Proveru (již třetí aplikace po 12 týdnech). První aplikace znamenala stálé špinění, zvýšenou únavu, před druhou mi doporučili Ascorutin. Špinění se zlepšilo, ale od druhé aplikace jsem začala přibývat na váze (dnes jsou to již 4 kg - s váhou jsem nikdy problémy neměla). Pan doktor mi řekl, že tato HA zadržuje vodu v těle. Dále se přidala bolest kloubů. Kontraindikace nedovolují HA s estrogenem (trombocytóza, pozitivní ACLA; dále žilní trombóza v RA - matka). Po konzultaci s dr. na gynekologii uvažuju o Mireně. Ale četla jsem o podobných nežádoucích účincích jako u Depo Provery. Domníváte se, že má smysl přejít na Mirenu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Špinění se u Mireny někdy vyskytuje jen v prvních cyklech, osobně s ní mám velmi dobré zkušenosti a pacientky jsou spokojeny. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Články: Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Když se řekne žloutenka...
Fibroskopie
Články: Fibroskopie
Je vyšetřovací metoda...
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: