Mirena a streptokok

Dobrý den, řešíme s lékařem potíže s mirenou, protože neustále špiním nebo slabě krvácím (klidně i 25 dni), pak mám např. 5 dní pauzu a jede se nanovo. Navíc občas cítím i štípání. Lékař už si také neví rady, tak plánujeme hysteroskopii. Teď mi ale na ORL zjistili,že mám v krku streptokoka. Brala jsem klacid, ale při kontrolním výtěru byl zjištěn další streptokok. Dostala jsem penicilin, ale bohužel jsem hned dostala alergickou reakci, tak musím v pondělí znovu na ORL pro jiné řešení. Už nevím kudy kam, tak se možná zeptám na hloupou otázku. Může streptokok způsobit gynekologickou infekci a ta by zapříčinila potíže se špiněním?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně může streptokok proniknout do dělohy a způsobit tam zánět, který se může projevit špiněním a dalšími obtížemi. Ale obvykle se z odebraných gynekologických stěrů daří streptokoka vykultivovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: