Mirena a její vliv na délku menstruace

Dobrý den, mám již cca 18 měsíců zavedené tělísko Mirena . Důvodem jeho zavedení byla snaha o zmírnění silného menstruační krvácení, které je nyní sice mnohem slabší, ale v posledních měsících trvá až 14 dní.Cyklus je pravidelný, 28 dní. Gynekolog mi doporučil Ascorutin a Detralex.Dle dostupných informací by se menstruace se zavedenou Mirenou měla zkrátit na pár dní, což u mě neplatí.Ke všemu v období menstruace trpím silnými migrenami . Prosím o názor, zda je dlouho trvající menstruace s Mirenou běžná, případně jak ji zkrátit. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den,obecně platí,že hormoální antikoncepce zkracuje dobu a sílu cyklu. Bohužel na některé ženy to neplatí. Pokud máte cyklus 14 dní,lze upravit jednorázově přidáním gestagenu. Pak je variantou hysteroskopické narovnání Mireny v děloze (velmi dobré výsledky má doc.Kužel ve VFN). Jinak je nutné vše řešit s gynekologem. Osobně bych dala Norethisteron a pak ev. HSK. De výsledku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: