Možné těhotenství a opar

Prosím o radu. Snažíme se o miminko, zatím nevím s jistotou, zda jsem těhotná, ale pár dní po ovulaci se mi na rtu udělal poprvé v životě malý OPAR. Důsledně jsem ho několik dní několikrát denně potírala HERPESINEM, vypotřebovala jsem určitě tak polovinu 2g mastičky. Mám teď obavy - zda prvovýsev oparu v této fázi cyklu nemohl být nebezpečný a zda jsem neudělala chybu s Herpesinem. Je mastička Herpesin v těhotenství zcela kontraindikována? Děkuji moc za pomoc! Hezký den. Kateřina

Odpověď odborníka:

Kateřino, malý opar v této fázi cyklu (stejně jako jeho léčba) rozhodně nebude mít žádný negativní vliv na Vaše případné těhotenství. S Herpesinem jste chybu neudělala. Obecně z lokálně podávaných léků a navíc na tak malou plochu se vstřebá jen minimum látky. Herpesin v těhotenství kontraindikovaný není. Nemusíte mít vůbec žádné obavy. Do budoucna - v těhotenství je vždy nutné důsledně zvažovat užívání jakéhokoliv léku a je vždy nutné se před začátkem užívání poradit se svým lékařem nebo lékárníkem. S pozdravem MUDr. Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Co vše má zahrnovat...
Alergikům může být parfém nepříjemný stejně jako výfukové plyny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Léčba alergie může zahnat i únavu
Články: Léčba alergie může zahnat i únavu
Mnohé projevy alergií jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: