Možné těhotenství

Je to 20 dní co přítelkyně dobrala antibiotika v nemocnici. Antibiotika se jmenuji Azepo a brala je 3x denně velké dávky. Při tom brala pořád antikoncepci Yaz. Bere ji pořád a pravidelně. Ale včera nám praskl kondom, na boku to nevydržel. Semeno zůstalo ve špičce ale myslím si že tam trochu nateklo. Přítelkyně se vysušila. Je možné že bude těhotná?

Odpověď odborníka:

Pokud přítelkyně užívá antikoncepci dále pravidelně, je riziko otěhotnění malé, ale samozřejmě nikdy nelze vyloučit, ochrana nikdy není 100 %. Pokud by měla zpozdění cyklu, nechť si udělá těhotenský test. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: