Můžu být těhotná?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Antikoncepci užívám zhruba 3 roky- Adele. Vždy jsem ji užívala poctivě, max do 12 hodinového odstupu. Nikdy víc. Jenže teď jsem zapomněla v 1. týdnu nového blistru 2 tablety po sobě. 8.6 jsem si ji vzala, 9.6 měla pohl. styk, kdy do mě partner 4 krát ejakuloval a zrovna v ten den i následující den jsem si zapomněla vzít ty pilulky. A když jsem si počítala na internetu ovulaci, vyšlo mi, že jsem ji měla mít okolo 10.6. Mohla jsem otěhotnět?? Je to velká pravděpodobnost? Děkuju za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i když užíváte antikoncepci pravidelně, chyba v užívání během prvního týdne je vždy nejvíce riziková. Bylo by asi lepší koupit si ještě tabletku pohotovostní antikoncepce, konkrétně preparát EllaOne, je dostupný v každé lékárně i bez předpisu.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Preventivní prohlídka
Články: Preventivní prohlídka
Preventivní prohlídka je...
Prolaktin může ruinovat váš milostný život!
Články: Prolaktin může ruinovat váš milostný život!
Hormon prolaktin hraje...
Nová léčba rakoviny ledvin: v hlavní roli kmenové buňky
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: